24 Οκτωβρίου 2018

Διαβάζω και προτείνω: Σειρά βιβλίων "Λέσχη μυστηρίου Σέργουφ Χόλμς"

Σήμερα θα σας γράψω για την αστυνομική σειρά παιδικών βιβλίων "Λέσχη μυστηρίου Σέργουφ Χόλμς" που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 ετών. Στα χέρια μου έχω το πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο "Δύο ντετέκτιβ και μισός..." οπότε πάμε να γνωρίσουμε καταρχάς ποιοι είναι αυτοί οι δύο ντετέκτιβ (και ο μισός βεβαίως βεβαίως!):

Ο Ντιέγκο. Είναι ιδιοφυΐα στην πληροφορική και την τεχνολογία. Χρησιμοποιεί τάμπλετ, υπολογιστές και κινητά με την ίδια ευκολία που ξετυλίγει τα δώρα του. Γι΄αυτόν, η στρίγγλα εξ αγχιστείας αδερφή του είναι χειρότερη κι από το πρωινό ξύπνημα.

Η Τζούλια. Δεν την τρομάζει τίποτα. Λέει αυτό που σκέφτεται και είναι τόσο πιεστική, που μπορεί να πουλήσει ψυγείο σε Εσκιμώο. Λατρεύει τα αστυνομικά βιβλία και παθιάζεται με τις επικίνδυνες υποθέσεις.

Ο Σέργουφ. Επικοινωνεί με τα αφεντικά του και αντιλαμβάνεται τα ανθρώπινα συναισθήματα, ικανότητες που τον κάνουν έναν από τους πιο ικανούς ντετέκτιβ του κόσμου. Σκανδαλιάρης, ένας καπετάν φασαρίας, πονηρούλης και μικροκαμωμένος. Η μεγαλύτερη αδυναμία του είναι οι ψηλές σκυλίτσες...



Στο πρώτο βιβλίο λοιπόν ο Ντιέγκο και η Τζούλια αναγκάζονται να συγκατοικήσουν αφού η μαμά του Ντιέγκο παντρεύτηκε τον μπαμπά της Τζούλια κι έτσι οι δυο τους είναι πια αδέρφια εξ αγχιστείας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα πάνε καλά μεταξύ τους. Αντίθετα δεν έχουν κανένα κοινό σημείο εκτός από το ότι αγαπούν και οι δύο τα αστυνομικά βιβλία, είναι συνδρομητές στο περιοδικό Λέσχη Μυστηρίου και θέλουν ένα σκυλάκι. Όταν οι γονείς τους θα τους χαρίσουν τον Τσίκο, θα πρέπει να μάθουν να τον φροντίζουν από κοινού διαφορετικά οι γονείς τους θα τον επιστρέψουν στο κυνοκομείο. Βέβαια ο Τσίκο, που στην πραγματικότητα λέγεται Σέργουφ, είναι ένας ικανότατος ντετέκτιβ που μπορεί να επικοινωνεί με τους ανθρώπους. Όταν όμως σε μια βόλτα τους στο πάρκο, κάποιος άγνωστος θα απαγάγει τον Σέργουφ, ο Ντιέγκο και η Τζούλια θα πρέπει να συνεργαστούν  οπωσδήποτε και με τα λίγα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους να βρουν τον απαγωγέα και να απελευθερώσουν τον Σέργουφ!

ΕΔΩ ΜΥΡΙΖΕΙ ... ΜΥΣΤΗΡΙΟ!



Πρόκειται για μία αστεία και απολαυστική σειρά παιδικών βιβλίων μυστηρίου με πολύ προσεγμένη εικονογράφηση και όμορφες γραμματοσειρές που τραβούν την προσοχή των παιδιών χωρίς να τα αποσυντονίζουν από το διάβασμα του βιβλίου.


Η σειρά βιβλίων "Λέσχη μυστηρίου Σέργουφ Χόλμς" του Isaac Palmiola σε εικονογράφηση Nuria Aparicio κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν οι τίτλοι "Υπόθεση καραμέλα", "Περιπέτεια στο τσίρκο", "Ο δόκτωρ Γάτσον και ο κρυμμένος θησαυρός", "Η εξαφάνιση του youtuber" και "Η απαγωγή του Γάτσον" όπου στην παρέα προστίθεται και ο γάτος Γάτσον και η κάθε ιστορία είναι εξίσου συναρπαστική και μυστηριώδης!

4 σχόλια:

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...