06 Φεβρουαρίου 2017

DIY αξεσουάρ για στολή μονόκερος

Tην Κυριακή που μας πέρασε άνοιξε το φετινό Τριώδιο και φέτος το τιμήσαμε από την πρώτη κιόλας μέρα. Με αφορμή το πάρτυ γενεθλίων του βαφτιστικού μου, σκάρωσα στα γρήγορα, μερικές μέρες πριν, τη στέκα με το κερατάκι και την ουρίτσα για να ντυθεί η μικρή μου μονόκερος. Με λίγη φαντασία βέβαια γιατί, εκτός της στέκας και της ουράς, απλά φόρεσε ένα άσπρο μπλουζάκι και την πανέμορφη petit skirt που της χάρισε η νονά της για τα Χριστούγεννα. Και φυσικά δεν αμελήσαμε να κάνουμε και το καθιερωμένο face painting - ένα ουράνιο τόξο που προβάλλει ανάμεσα σε δύο λευκά συννεφάκια!

Την ιδέα τη βρήκα στο Pinterest και μου άρεσε πολύ.  Ακολούθησα τις οδηγίες που βρήκα εδώ και με ελάχιστες παραλαγές την προσάρμοσα στα δικά μας γούστα.
To πατρόν για το κερατάκι το βρήκα εδώ. Χρησιμοποίησα καλής ποιότητας τσόχα που δεν σκίζεται και δεν ξεχειλώνει εύκολα. Αφού το έκοψα, προτίμησα να το ράψω αντί να το κολήσω με θερμοσιλικόνη για μεγαλύτερη αντοχή.
Στη συνέχεια το γέμισα με ειδικό υλικό γεμίσματος για μαξιλάρια (μας είχε μείνει πολύ από τη βάφτιση της Μαρκέλλας!).
 
Έπειτα έκοψα (στο περίπου) ένα στρογγυλό κόμματι τσόχας για πάτο και το έραψα και αυτό στη βάση του κέρατου. Μετά έκοψα (και πάλι στο περίπου) μία λωρίδα τσόχας και τύλιξα με αυτή τη στέκα ενώ στις δύο άκρες, την σταθεροποίησα με θερμοσιλικόνη.
Συνέχεια είχαν τα αυτάκια. Ζωγράφισα σε χαρτί το σχέδιο και με βάση αυτό έκοψα την άσπρη τσόχα ενώ για το εσωτερικό τους χρησιμοποίησα ροζ τσόχα, την οποία κόλησα πάνω στην άσπρη με θερμοσιλικόνη. Όταν στέγνωσαν, τα πέρασα γύρω από τη στέκα και τα κόλησα με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται το εσωτερικό ροζ από την μπροστινή πλευρά και το άσπρο από την πίσω.
 
 
Μετά έκοψα σε λωρίδες του ενός μέτρου περίπου η καθέμια, το κάθε ένα από τα τέσσερα χρώματα τούλι και τα πέρασα γύρω από τη στέκα. Για να μη φαίνεται το τύλιγμα αλλά και για να δημιουργήσω μία βάση για να κολήσω το κερατάκι, το σημείο αυτό το "έντυσα" με άσπρη τσόχα. Τέλος, μετά το στέγνωμα, κόλλησα επάνω το κερατάκι, αφού πρώτα είχα στρίψει γύρω του, λεπτή χρυσή κορδέλα, η οποία στερεώθηκε στην αρχή και στο τέλος της και πάλι με θερμοσιλικόνη.
 
 
Τέλος, σε ένα κομμάτι λάστιχο, μετρημένο στις διαστάσεις της μέσης της μικρής μου και αφού έραψα τις δύο άκρες του μεταξύ τους, πέρασα κι άλλες, μεγαλύτερες αυτή τη φορά, λωρίδες από καθένα από τα τέσσερα χρώματα τούλια, δημιουργώντας έτσι την "ουρίτσα".
Η μικρή μου ενθουσιάστηκε και πόζαρε χωρίς αντιρρήσεις στο φακό της μηχανής μου...Τράβηξα πολλές όμορφες φωτογραφίες της, γιατί υποψιάζομαι ότι έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και πολύ σύντομα οι στολές που θα επιλέγει να ντυθεί, δεν θα είναι και τόσο χαριτωμένες...
  
Να περάσετε όμορφα ακόμη και αν δεν "ντυθείτε" φέτος! Χαρούμενες Απόκριες!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...