29 Νοεμβρίου 2018

Διαβάζω και προτείνω: Γκριντς, ο κατεργάρης των Χριστουγέννων του Dr. Seuss + Giveaway

Κάθε χρόνο, πριν καλά-καλά μπει ο Νοέμβριος, ξεψαχνίζω τις ιστοσελίδες των αγαπημένων μου εκδοτικών οίκων ψάχνοντας τους νέους τίτλους χριστουγεννιάτικων βιβλίων που θα κυκλοφορήσουν. Και πάντα βρίσκω βιβλία που θα λατρέψω με την πρώτη ματιά. Έτσι, όταν η Νικολέττα από το Craftie Details μου πρότεινε να ετοιμάσω ένα guest post με ένα εναλλακτικό, βιβλιοφιλικό advent calendar-ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα φετινά Χριστούγεννα, ενθουσιάστηκα! Πρώτον γιατί η πρότασή της ήρθε την κατάλληλη στιγμή, ακριβώς τη χρονιά που είχα αποφασίσει ότι δεν θα έφτιαχνα ένα συνηθισμένο advent calendar, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό. Δεύτερον, γιατί θα μου έδινε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ψάξω για βιβλία στο πνεύμα των ημερών.

Έτσι, ένα από τα βιβλία που μου κίνησαν το ενδιαφέρον με την πρώτη ματιά, είναι η ιστορία του πράσινου, σκανδαλιάρικου, στραβομούτσουνου αλλά κατά βάθος καλόκαρδου Γκριντς: το βιβλίο "Γκριντς, ο κατεργάρης των Χριστουγέννων"!



Την ταινία με τον Τζιμ Κάρει την είχα ήδη δει και την είχα αγαπήσει. Οι γλυκούληδες Who (Κάποιοι) με τη χρυσή καρδιά που ζουν στη μικρή τους Whoville (Κάποιων-πόλη) κι ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα μη γνωρίζοντας ότι ο μνησίκακος καλικάτζαρος Γκριντς, τα αντιπαθεί. Αντιπαθεί τα δώρα, τις ευχές, τα χαμόγελα, τα τραγούδια, το φαγητό των Χριστουγέννων. Και δεν του φτάνει μόνο αυτό: θέλει να τα καταστρέψει. Προκειμένου να το πετύχει,δεν θα διστάσει να τους "κλέψει" τα Χριστουγέννα - ή τουλάχιστον αυτό που εκείνος πιστεύει ότι είναι τα Χριστούγεννα. Τι λέτε, θα τα καταφέρει;

Γραμμένο με το γνωστά στιχάκια του Dr. Seuss, μεταφρασμένα βέβαια στα ελληνικά, και με τη χαρακτηριστική ασπρόμαυρη εικονογράφηση με τις κόκκινες λεπτομέρειες που προσωπικά λάτρεψα (όπως και σε αυτό το βιβλίο) η ιστορία του κατεργάρη Γκριντς είναι μια όμορφη ιστορία για μικρούς και μεγάλους που μιλα για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και είναι μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσουν τα παιδιά τον Dr. Seuss, έναν από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς παιδικών βιβλίων στον κόσμο.


Κι επειδή προλαβαίνετε ακόμη να ετοιμάσετε το δικό σας Christmas Book Advent Calendar, σας έχω μία έκπληξη: οι εκδόσεις Ψυχογιός προσφέρουν ένα αντίτυπο του βιβλίου για να το συμπεριλάβετε στο δικό σας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης. Ο διαγωνισμός θα τρέξει μέσω facebook εδώ και μέσω instagram εδώ και ένας τυχερός θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον Γκριντς και τις σκανδαλιές του!

Επιπλέον, η Νικολέττα, έχει ακόμη στη διάθεσή σας τις καταπληκτικές εκτυπώσιμες ετικέτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το δικό σας advent calendar και θα τις βρείτε στο τέλος του guest post στο Craftie Details.

Το βιβλίο ""Γκριντς, ο κατεργάρης των Χριστουγέννων" του Dr. Seuss κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

1 σχόλιο:

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...