05 Νοεμβρίου 2018

Beauty spa towel cake

Χρόνια πριν είχα ανακαλύψει στο διαδίκτυο και είχα λαχταρήσει να ετοιμάσω κι εγώ, ένα από τα τόσο κομψά και πρακτικά δώρα για ενήλικες, αυτά που με βάση πετσέτες και άλλα αντικείμενα, ανάλογα της θεματολογίας, αποκαλούνται towel cakes. Towel cakes, ελληνιστί πετσετότουρτες, είτε με είδη για την κουζίνα (μαγειρική-ζαχαροπλαστική) είτε με είδη μπάνιου που φτιάχνονται με περίσσια φαντασία και μεράκι, σε χρώματα και συνδυασμούς απίστευτους και κάνουν τον παραλήπτη τους ευτυχισμένο γιατί κάποιος νοιάστηκε λίίίγο παραπάνω που δεν αρκέστηκε να αγοράσει ένα δώρο αλλά το επιμελήθηκε ώστε να γίνει κάτι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα.


Για τα γενέθλια ενός προσώπου, που προσωπικά πολύ εκτιμώ και αγαπώ και που πλέον δεν θα έχω την ευκαιρία να συνομιλώ μαζί της καθημερινά αφού αποφάσισε να αλλάξει επαγγελματική στέγη, όλες εμείς της αγαπημένης μου παρέας αποφασίσαμε να της ετοιμάσουμε και να της στείλουμε με courier (!), αφού κατοικοεδρεύει σε μεγάλη πόλη της Θεσσαλίας, ένα σούπερ ντούπερ δωράκι. Σκεφτήκαμε λοιπόν, αφού είναι και μωρομαμά και εργαζόμενη άρα με ελάχιστο χρόνο να αφιερώσει στον εαυτό της, να της προσφέρουμε την μικρή απόλαυση ενός home beauty spa, με προϊόντα περιποίησης για το πρόσωπο και το σώμα.


Στο towel cake, η δουλειά υπήρξε πραγματικά ομαδική: άλλη το σκέφτηκε, άλλες αγόρασαν τα προϊόντα, άλλη το επιμελήθηκε (εγώ), άλλη σκάρωσε το ποιηματάκι που γράψαμε στην κάρτα, άλλη εμπνεύστηκε και δημιούργησε την κάρτα κ.ο.κ. Αποτελεί δηλαδή πραγματικά ένα αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας και εργασίας κι αυτό αποδεικνύει πως έγινε με πολύ αγάπη και νοιάξιμο.


Επιλέξαμε το mint green (πράσινο μεντί το λέω εγώ και το λατρεύω) ώστε να θυμίζει κάτι από σμαραγδένια θάλασσα και όλα τα προϊόντα κινήθηκαν σε αυτή την χρωματική παλέτα. Τι βάλαμε όμως μέσα: τρεις πετσέτες -για το πρόσωπο και για τα χέρια-, γαλάκτωμα και λοσιόν καθαρισμού προσώπου, μάσκα προσώπου, αφρόλουτρο, peeling-σώματος, σφουγγάρι σώματος, ράσπα και σκουφάκι για το μπάνιο! Η δε κάρτα που ετοιμάστηκε ήταν πραγματικό έργο τέχνης, θύμιζε κάτι από Andy Warhol στην πιο σύγχρονη εκδοχή του, με τη βασική φωτογραφία να είναι της γενεθλιάζουσας η οποία "έσπαγε" σε μικρά pixels με τις φωτογραφίες όλων των υπολοίπων της παρέας. Όσο για το ποιηματάκι που της γράψαμε, αυτό πραγματικά με συγκίνησε όσο τίποτε άλλο...


Στη συνέχεια και αφού φωτογραφήθηκε για να κοινοποιηθεί σε όλες που δεν θα είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά, πακεταρίστηκε και στάλθηκε με σκοπό η παραλήπτρια να το λάβει ανήμερα των γενεθλίων της. Βέβαια αυτό τελικά δεν έγινε από δικό μας φταίξιμο γιατί μια και ήταν καλοκαίρι και περίοδος διακοπών, έλειπε σε διακοπές. Όταν το έλαβε όμως, μας τρέλανε στα μηνύματα αγάπης και μας υπενθύμισε ότι για να κάνει το home beauty spa απαιτείται και κάτι βασικό: μία από εμάς να κάνει baby sitting στον μικρούλη της για να μπορέσει να το απολαύσει όπως της αξίζει!!!


Και μια και ο Νοέμβριος είναι μήνας με πολλές γιορτές αλλά και πρόδρομος του λατρεμένου Χριστουγεννιάτικου Δεκεμβρίου, αν σκέφτεστε να κάνετε ένα δώρο σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, ένα towel cake είναι μια ιδέα εξαιρετική!

Καλό και χαρούμενο μήνα να έχουμε! Σύντομα στο blog (και όχι μόνο) έρχονται εκπλήξεις!


2 σχόλια:

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...