28 Μαΐου 2018

Tutu και κορδέλες ξανά!

Tο ξέρουμε καλά όλοι μας ότι o Μάιος και ο Σεπτέμβριος είναι δύο από τους μήνες εκείνους του χρόνου που γίνονται οι περισσότεροι γάμοι και βαφτίσεις. Είναι μήνες γλυκείς, με όχι πολύ ακραία καιρικά φαινόμενα (γκούχου γκούχου - καλά ο φετινός Μάιος ίσως να εξαιρείται λιγάκι!) που ευνοούν τέτοια χαρμόσυνα γεγονότα. Έτσι λοιπόν, όταν στον οικογενειακό και φιλικό μου κύκλο βαφτιστεί ένα μωρό και ειδικά αν αυτό είναι κοριτσάκι, χαίρομαι να φτιάχνω πραγματάκια που αγαπώ και που πάντα χαρίζουν έξτρα χαμόγελα! 


Για μία μικρούλα που βαφτίστηκε λοιπόν αρχές του Μάη, η φίλη Μαρία μου ζήτησε να φτιάξω αυτή τη μιντ-λιλά tutu με τα αντίστοιχα χρώματα κορδέλας στη μεσούλα. Αυτός ο συνδυασμός είναι από τους πιο αγαπήμενους μου χρωματικά (θυμηθείτε τη βάφτιση της Μυρτώς μου αλλά και το δωράκι καλωσορίσματος για την μπεμπούλα ενός πολύ αγαπημένου προσώπου) και χάρηκα πολύ όταν επιλέχτηκε.


Συνδυάστηκε με ένα χαριτωμένο μπλουζάκι σε αυτά τα χρώματα, που του ταίριαξε πολύ και έγινε έτσι ένα πολύ όμορφο σετάκι. 


Μαζί ετοιμάστηκε και μία κορδέλα για τα μαλλιά με τούλινα pom-pons και λευκή δαντέλα. Δυστυχώς επειδή ο χρόνος πίεζε από τη μια αλλά κυλούσε και γρήγορα από την άλλη, έχασα το φως της ημέρας και η φωτογραφία αδικεί το τελικό αποτέλεσμα που βλέπετε.


Κι επειδή για μένα η συσκευασία έχει κι αυτή την θέση που (πρέπει να) της αξίζει σ' ένα δωράκι, tutu και κορδέλα τυλίχτηκαν σε καφέ χαρτί και δέθηκαν με τα ίδια χρώματα κορδέλας, δίνοντας μια ακόμη πιο προσωποποιημένη πινελιά στο δωράκι. 


Η βάφτιση μιας ακόμη μικρούλας ακολούθησε λίγες μέρες μετά. Επειδή τις ημέρες εκείνες είχα αρκετό τρέξιμο, αρκέστηκα στο να της αγοράσω ένα όμορφο σετ ρούχων στα χρώματα της μέντας και πάλι. Κατάφερα όμως, μέσα στο τρέξιμό μου, να της φτιάξω μια ρομαντική κορδέλα για τα μαλλιά με σατέν και τούλινες λεπτομέρειες, με φτερά μαραμπού και πέρλες. 




Τις αγαπώ αυτές τις κατασκευές και μετά από τόσες που έχω φτιάξει ως τα σήμερα (δείτε τις ετικέτες "Tutus" και "Αξεσουάρ μαλλιών" - είναι γραμμένες με τη μεγαλύτερη γραμματοσειρά σε σχέση με τις άλλες ετικέτες που σημαίνει ότι έχουν το μεγαλύτερο θεματικό περιεχόμενο σε σχέση με τις υπόλοιπες) πλέον τις φτιάχνω με "κλειστά μάτια".

1 σχόλιο:

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...