23 Απριλίου 2018

Διαβάζω και προτείνω: Σαυράϊβορ του Γιώργου Δ.Λεμπέση

Το δηλώνω εξ αρχής: δεν είμαι καθόλου μα καθόλου φαν του συγκεκριμένου τηλεοπτικού reality. Ωφείλω ωστόσο να παραδεχτώ ότι έχει μεγάλη απήχηση τόσο στο ενήλικο όσο και στο ανήλικο κοινό - τόση πολλή απήχηση που μέχρι και παιχνίδια με όνομα survivor έχει εμπνεύσει ανάμεσα στα πιτσιρίκια. 


Όταν λοιπόν ανακάλυψα τούτη τη σειρά βιβλίων, αμέσως μου κίνησε την περιέργια ο τίτλος - Σαυράϊβορ. Το λογοπαίγνο είναι σαφώς εύληπτο αλλά ήθελα να διαβάσω και τα βιβλία. Φυσικά τον συγγραφέα τους τον ξέραμε ήδη από την σειρά βιβλίων της Ψαρόσουπας κι επομένως ήμουν σίγουρη ότι θα βρίσκαμε σε αυτή τη νέα σειρά κι άλλα βιβλία που θα γίνουν αγαπημένα μας!


Τα βιβλία της σειράς Σαυράϊβορ παρουσιάζουν μέσα από τις ιστορίες τους, παραδείγματα για τον εκφοβισμό που καμιά φορά κάποιοι άνθρωποι ασκούν σε κάποιους άλλους, για το πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το να μιλάς σε ξένους, για τη διαφορετικότητα κι ότι δεν πειράζει αν δεν είμαστε όλοι ίδιοι αλλά και για τη σημασία της υγεινής και της καθαριότητας στη ζωή μας. 


Οι σαυροήρωες-πρωταγωνιστές δηλαδή ο Σαύρας Σφαλιάρας, η Σαύρα Χαλαρίτα, η Σαύρα Μάρα και ο Σαύρας Βρομύλος μέσα από τα καμώματα και τις περιπέτειές τους, θα δώσουν στα παιδιά να καταλάβουν πως δεν είναι όλα τα πράγματα παιχίδια, πως κάποιες φορές θα πρέπει να σκέφτονται πολύ πριν πάρουν μια απόφαση και πως πάντα θα πρέπει ακολουθούν τις συμβουλές που θα τους δώσει κάποιος σοφότερος από αυτά - στα βιβλία της σειράς συνήθως η Σοφή Μύγα έχει αυτόν τον ρόλο.


Η σειρά βιβλίων Σαυράϊβορ του Γιώργου Δ.Λεμπέση κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και είναι μια πολύ καλή επιλογή καθώς με έξυπνο όσο και διασκεδαστικό τρόπο περνάει μηνύματα στα μικρά παιδιά χωρίς να νουθετεί και χωρίς να κουράζει.

1 σχόλιο:

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...