16 Ιουλίου 2018

Διαβάζω και προτείνω: Συνεργείο δεινοσαύρων της Rose Impey

Το καλοκαιράκι ήρθε επιτέλους και όλοι λίγο πολύ είτε διακοπεύουμε είτε προγραμματίζουμε να το κάνουμε τις επόμενες ημέρες - εμείς ανήκουμε στη δεύτερη κατηγορία αφού οι διακοπές μας θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα. Μέχρι τότε όμως τι γίνεται με τα πιτσιρίκια που ήδη από τότε που έκλεισαν τα σχολεία, η λέξη "βαριέμαι" βρίσκεται στο καθημερινό τους λεξιλόγιο; Κι άντε τα Σαββατοκύριακα όλο και σε κάποιον κοντινό προορισμό θα βρέθουμε και θα κάνουμε τις βουτιές μας, οπότε θα περάσουν όμορφα και θα διασκεδάσουν. Τις καθημερινές όμως τι εναλλακτική έχουμε;



Μία πολύ ωραία ιδέα είναι τα βιβλία με δημιουργικές δραστηριότητες, που θα προσφέρουν στα μικρά παιδιά αυτό που λέμε "απόδραση από τη βαρεμάρα" αφού τα κρατούν απασχολήμενα με ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο. Ξεχώρισα λοιπόν και σήμερα σας προτείνω τη σειρά βιβλίων "Συνεργείο Δεινοσαύρων" που ήδη κυκλοφορεί σε δύο βιβλία: το "Γερανός σε δράση" και "Πλημμύρα στο εργοτάξιο" ενώ ήδη βρίσκεται υπό έκδοση το "Διάσωση στη γέφυρα".


Η σειρά αυτή βιβλίων, με την χαρούμενη και πολύχρωμη εικονογράφηση του Chris Chatterton, απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια αφού οι δεινόσαυροι είναι αγαπημένη φιγούρα και για τα δύο φύλα - τουλάχιστον η δική μου μικρή που τον Σεπτέμβρη θα πάει στο Δημοτικό, ενθουσιάστηκε. Με τις υπέροχες ιστορίες τους και τις αναποδιές που συναντούν οι πρωταγωνιστές τους, τα βιβλία απευθύνονται στα παιδιά των μικρών τάξεων του Δημοτικού καθώς έχουν σύντομα και εύκολα κείμενα ενώ η ιστοριούλες είναι απλές αλλά πάντα διδακτικές αφού μιλούν για την αξία της συνεργασίας και τις ομαδικής προσπάθειας.



Και βέβαια στο τέλος του κάθε βιβλίου περιλαμβάνεται κατασκευή από χαρτόνι με αναλυτικές οδηγίες ώστε με τη βοήθεια ενός μεγαλύτερου (στη δική μας περίπτωση τη μικρή βοήθησε ο εννιάχρονος αδερφός της!) να φτιάξουν τα παιδιά τον δικό τους γερανό και τον δικό τους εκσκαφέα.


Η σειρά βιβλίων "Συνεργείο Δεινοσαύρων" της Rose Impey με την εικονογράφηση του Chris Chatterton και σε μετάφραση της Μάρως Ταυρή, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

1 σχόλιο:

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...