24 Νοεμβρίου 2016

Xmas κορδέλες και παπιγιόν!

Για το πόσο αγαπώ να κάνω κατασκευές για κοριτσάκια, σας το έχω πει πολλές φορές. Θες η τσαχπινιά που έχουν έμφυτη τα κορίτσια οπότε και με εμπνέει, θες η ποικιλία των χρωμάτων που μπορώ να επιλέξω, θες το ότι έχω το ελεύθερο να κάνω ό,τι μου κατέβει στο μυαλό ιδιαίτερα όταν αφορά κορδέλες για τα μαλλιά, θες το ότι ένα κορίτσι μπορεί να βάλει τα πάντα χωρίς να το παρεξηγήσουν, το γεγονός είναι ότι όποτε βρίσκω την ευκαιρία να ετοιμάσω κάτι για μια μικρή δεσποινίδα, πετάω τη σκούφια μου!

Πέρσι τα Χριστούγεννα λοιπόν, θέλησα να κάνω ένα δώρο στα παιδιά της αγαπημένης σε όλους μας Μαριάννας. Ήθελα μάλιστα να είναι σε πνεύμα Χριστουγεννιάτικο και να είναι και έκπληξη και για τα παιδιά αλλά και για την ίδια! Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που δεν σας έδειξα πέρσυ τι ετοίμασα: όχι γιατί, όπως συνηθίζω, δεν πρόλαβα αλλά γιατί θα χαλούσα την έκπληξη!

Καθώς η Μαριάννα έχει τέσσερα παιδάκια (τρία κορίτσια και ένα αγόρι) ήθελα να κάνω από κατιτί μικρό για το καθένα. Φυσικά το να ετοιμάσω κάτι για τα κορίτσια εκτός από πολύ ευχάριστο για μένα ήταν και πολύ πιο εύκολο και γρήγορο: από  μία κορδέλα για τα μαλλιά που να θυμίζει χριστουγεννιάτικο δέντρο (το πράσινο χρώμα στο τούλι είναι πολύ πιο ζωηρό, δυστυχώς οι φωτογραφίες το αδικούν)
Κάθε κορδέλα είχε διαφορετικό  μέγεθος και τυλίχτηκε ξεχωριστά, ενώ είχα γράψει και το όνομα της κάθε μικρής δεσποινίδας ώστε να λάβει η κάθε μία την ολοδική της Xmas headband.

Για τον κύριο της παρέας όμως τι θα έφτιαχνα; Έσπασα το κεφάλι μου για αρκετές μέρες σκεπτόμενη τι θα μπορούσα να του ετοιμάσω. Ήθελα σαφώς κάτι χειροποίητο, στο πνεύμα των Χριστουγέννων και με τη δική μου προσωπική πινελιά. Και τότε θυμήθηκα ένα tutorial που είχα δει στο youtube για το ράψιμο χειροποίητων παπιγιόν. Τατάμ - είχα μόλις βρει το δωράκι!

Αν σας πω ότι δεν παιδεύτηκα να το ετοιμάσω, θα σας πω ψέμματα και μάλιστα μεγάλα! Πάντω στο τέλος τα κατάφερα και η πρώτη μου προσπάθειο για το ράψιμο παπιγιόν για ένα μικρό κύριο είχε αυτό το αποτέλεσμα: 


Τέλειο δεν είναι, ούτε μπορεί να συναγωνιστεί αυτά που φτιάχνουν οι επαγγελματίες του χώρου, είναι φτιαγμένο όμως με αγάπη και νοιάξιμο, όπως και οι κορδέλες φυσικά, για μια οικογένεια που δεν έχω την τύχη να γνωρίζω από κοντά όμως τη θαυμάζω και τολμώ να πω ότι πολλές φορές είναι για εμένα πρότυπο ο τρόπος σκέψης και ζωής της, έτσι όπως τον παρουσιάζει η Μαριάννα στο blog της.
Σας φιλώ και σας καλημερίζω φίλοι μου - ο πιο αγαπημένος μήνας του χρόνου είναι μόνο μια ανάσα μακρυά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...