19 Μαρτίου 2018

Μια Πασχαλινή ανταλλαγή και ιδέες για δώρα

Σήμερα θα σας δείξω δύο δωράκια που ετοίμασα εν όψει της (πρώτης) πασχαλινής ανταλλαγής που διοργανώσαμε χτες (ονομάστηκε - πολύ επιτυχημένα ομολογουμένως- Secret Bunny!) με τα αγαπημένα μου κορίτσια από το γραφείο (έχουμε διοργανώσει και δύο χριστουγεννιάτικες βεβαίως-βεβαίως). Η ιδέα μας είναι απλή: όντας έξι στην αρχή, μετά επτά και πλέον οκτώ γυναίκες, προγραμματίζουμε μία έξοδο για φαγητό (κυρίως) και ό,τι άλλο αποφασίσουμε (τελικά) έχοντας, αρκετές ημέρες πριν, "τραβήξει" η καθεμιά μας από ένα χαρτάκι με ένα όνομα εκ των υπολοίπων. Το όνομα που θα της τύχει, θα είναι το κορίτσι που θα πρέπει να του δωρίσει κάτι. Για τα Χριστούγεννα το κάτι ήταν ένα δωράκι, κάτι γλυκό (χειροποίητο ή έτοιμο) κι ότι άλλο θα μπορούσε να κάνει χαρούμενη την παραλήπτριά του - γκλίτερ, στολιδάκια, κάρτα με ευχές κλπ. Για το Πάσχα τώρα, το κάτι είναι μία λαμπάδα, ένα σοκολατένιο αυγό/λαγός και ένα δωράκι (τα έξτρα ισχύουν, προαιρετικά αλλά πάντα καλοδεχούμενα!).

Η όλη διαδικασία μας κάνει να χαμογελάμε λίγο παραπάνω, να ιντριγκαριζόμαστε (λέμε συνέχεια η μία στην άλλη "εσύ με έχεις;"), να ανυπομονούμε! Και βέβαια, μας προσφέρει τη χαρά να αγοράζουμε ή να φτιάχνουμε πράγματα με φροντίδα και νοιάξιμο, αφού προορίζονται για μία παραλήπτρια που αγαπάμε και γνωρίζουμε καλά, ώστε να ξέρουμε τι θα προτιμούσε να λάβει! Φυσικά οι βόλτες μας με τα "κορίτσια" δεν περιορίζονται στα Χριστούγεννα και το Πάσχα μόνο αλλά και σε ό,τι άλλο επιθυμήσουμε, όποτε το επιθυμήσουμε!

Στην πρώτη μας πασχαλινή ανταλλαγή λοιπόν, σε μένα "έτυχε" ένα κορίτσι που τυχαίνει να είναι από τα πιο νέα στην παρέα (εγώ είμαι η μεγαλύτερη -γκουχ, γκουχ- και με διαφορά 17 χρόνων από την μικρότερη της παρέας). Έτσι σκέφτηκα να της φερθώ σαν να ετοιμάζω δώρο για ένα κοριτσάκι-βαφτιστηράκι. Της ετοίμασα λοιπόν καταρχάς μία λαμπάδα με τα χεράκια μου - ένα μωβ κερί, ένα ύφασμα σε αποχρώσεις του μωβ, μία ξύλινη πεταλούδα και κάποια άλλα διακοσμητικά με τη βοήθεια του πιστολιού σιλικόνης έδωσαν αυτό το αποτέλεσμα:



Αντί του κλασσικού σοκολατένιου αυγού, έφτιαξα κάτι που είχα κάνει και στο παρελθόν για τα πραγματικά μου βαφτιστήρια αυτή τη φορά. Σε διαφανές σελοφάν, έβαλα γκοφρέ χαρτί και μπόλικα σοκολατένια μίνι αυγουλάκια, τα τύλιξα σε κώνο και στόλισα κατά προτίμηση. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό και μεγάλο και δεν υστερεί καθόλου σε γεύση και ... ποσότητα σοκολάτας σε σχέση με ένα κανονικό σοκολατένιο αυγό.



Μαζί της αγόρασα και ένα ξύλινο διακοσμητικό λαγό, πολύ χαριτωμένο, για να στολίσει το φοιτητικό της σπίτι και φυσικά το δωράκι της. Κι όλα μαζί με μία μικρή καρτούλα που ετοίμασα στα γρήγορα με λίγα λόγια κι ευχές για τις επικείμενες Άγιες Μέρες, ήταν το δικό μου φετινό δώρο της πασχαλινής ανταλλαγής με τα κόριτσια μου!


Τώρα μένει να αποφασίσω αν τελικά θα επιλέξω να φτιάξω μόνη μου τις λαμπάδες και για τα τέσσερα (!) βαφτιστήρια μου. Να το τολμήσω άραγε;

2 σχόλια:

  1. Εννοείται να το τολμήσεις. Εσύ καλέ; Απορώ πως και αγοράζεις λαμπάδες για τα βαφτηστήρια σου; χεχε! Φέτος αλλαγή πλεύσης! Ομορφο το πακετάκι σου στο νέο μέλους του γραφείου σας. Ελπίζω να το χάρηκε! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...