08 Οκτωβρίου 2018

Διαβάζω και προτείνω: Σειρά βιβλίων "Μικροί Εξερευνητές"

Όλοι οι γονείς έχουμε περάσει την τρομερή και φοβερή φάση κατά την οποία τα παιδιά μας έχουν συνεχώς απορίες και ρωτούν να μάθουν για το καθετί. Και φυσικά αυτός ο "κατακλυσμός" ερωτήσεων πρέπει να απαντηθεί - και όχι απλά να απαντηθεί αλλά να λάβει απαντήσεις που είναι κατανοητές στα μικρά παιδιά και όσο περισσότερο ακριβείς γίνεται ώστε να μην δημιουργούν σύγχυση και λάθος αντίληψη του κόσμου που τα περιβάλλει. Μερικές φορές μάλιστα μπορεί εμείς οι γονείς να έρθουμε και σε δύσκολη θέση είτε γιατί δεν γνωρίζουμε (δεν μπορούμε να τα ξέρουμε και όλα!) είτε γιατί δεν έχουμε βρει τις κατάλληλες λέξεις για να τους δώσουμε να καταλάβουν. 

Πολύτιμη βοήθεια στις συνεχείς απορίες των μικρών μας έρχεται να προσφέρει η σειρά βιβλίων "Μικροί Εξερευνητές" που στοχεύει να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν στο ανθρώπινο σώμα, στο διάστημα, στον κόσμο των ζώων, στα μεταφορικά μέσα αλλά και στους δεινόσαυρους! Εμείς διαλέξαμε τα βιβλία "Το σώμα μας" και "Το διάστημα" αλλά πολύ σύντομα θα μελετήσουμε και τα υπόλοιπα της σειράς αφού τα λατρέψαμε!


Τα βιβλία έχουν χοντρό εξώφυλλο, αποτελούνται από δεκαέξι σελίδες με χαρούμενες και καλοφτιαγμένες εικόνες, ανάλογες με τη θεματολογία τους, και σύντομα αλλά απολύτως κατανοητά επεξηγηματικά κειμενάκια. Στην πραγματικότητα τόσο οι εικόνες όσο και τα κείμενα είναι πολύ πιο πολλά αφού σε κάθε σελίδα κρύβονται ανοιγόμενα παραθυράκια που δείχνουν το εσωτερικό πχ του κεφαλιού μας ή ενός διαστημοπλοίου αλλά και έξτρα πληροφορίες, ιδέες ή λύσεις στις απορίες τους! Έτσι οι μικροί αναγνώστες δεν μένουν στην εξωτερική μορφή που πιθανά να έχουν δει κι αλλού αλλά μαθαίνουν πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα. 


Μάθαμε για τις διαφορές στα εξωτερικά χαρακτηριστικά μας, το μέρος που ήμασταν στην κοιλίτσα της μαμάς, το πώς λειτουργεί το σώμα μας, το ταξίδι που κάνει το φαγητό σε αυτό, το απίθανο μυαλό μας αλλά και όλα τα εσωτερικά μας όργανα και όσα συμβαίνουν στο υπέροχο σώμα μας και που δεν βλέπουμε αφού βρίσκονται κάτω από το δέρμα μας.


Διαβάσαμε για το ηλιακό μας σύστημα και τους πλανήτες του, τα φεγγάρια των πλανητών, τα αστέρια και τους γαλαξίες αλλά και όλους τους μικρούς κόσμους του σύμπαντος όπως οι αστεροειδής, οι μετεωρίτες και οι κομήτες και βέβαια δεν παραλείψαμε τους γενναίους αστροναύτες και τα διαστημικά ταξίδια που κάνουν.


Κάθε φορά που βρίσκαμε ένα ανοιγόμενο παραθυράκι, ο ενθουσιασμός της μικρής μου μεγάλωνε καθώς ανυπομονούσε να ανακαλύψει τι ακριβώς κρυβόταν από κάτω. Ως μαμά βρήκα αυτή τη σειρά βιβλίων εξαιρετικά εκπαιδευτική για τα μικρά παιδιά γιατί ακριβώς τα θεωρεί μικρούς εξερευνητές που διψούν για γνώση και μάθηση, που θέλουν να ανακαλύψουν το μαγικό μας κόσμο, που λαχταρούν να βρουν τις απαντήσεις σε όσα νέα πράγματα συναντούν καθημερινά.


Η σειρά βιβλίων "Μικροί Εξερευνητές" των Ρουθ Μάρτιν και Άλαν Σάντερς κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και αποτελείται από τα βιβλία "Μεταφορικά Μέσα", "Το σώμα μας", "Δεινόσαυροι", "Ο κόσμος των ζώων" και "Το διάστημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...