15 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα γλυκά δωράκια

Δέκα μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και οι γιορτινές προετοιμασίες κορυφώνονται. Γλυκά φουρνίζονται, δώρα τυλίγονται, κατασκευές ολοκληρώνονται, στολίσματα συνεχίζονται. Ταυτόχρονα όμως οι καθημερινές υποχρεώσεις μας (σχολείο, εξωσχολικές δραστηριότητες, δουλειά, νοικοκυριό και άλλες εκκρεμότητες και απρόοπτα περιστατικά) μας κρατούν απασχολημένους πολλές ώρες της ημέρας με αποτέλεσμα να μην μένει τελικά πάντα χρόνος για κατασκευές και δραστηριότητες που ίσως αρχικά είχαν προγραμματιστεί, εν συνεχεία όμως παραγκωνίσθηκαν από κάτι άλλο. Με λίγα λόγια, αυτό που θέλω να σας πω αλλά κάνω πρόλογο αυτή τη στιγμή, είναι ότι πολλά ήθελα να κάνω και καλό και το Pinterest, αλλά όταν δεν υπάρχει χρόνος αρκούμαι σε λίγα και καλά! Έτσι λοιπόν ότι πρόλαβα να ετοιμάσω μέχρι χτες, συνοψίζεται στα παρακάτω:

Έψησα μια φουρνιά από τα μπισκότα της Ελπίδας ...
 ... που εκτός από τό ότι συνοδεύουν το καθημερινό καφεδάκι/γαλατάκι μας, έβαλα ένα σε κάθε μία από τις κόκκινες εμαγιέ κούπες (που λατρεύω) και που μαζί με το υπόλοιπο μίγμα για σούπερ γιορτινή ζεστή σοκολάτα - δηλαδή αρωματική σοκολάτα κανέλα-τζίντζερ, μασμέλοους, γλυκοκουτάλι με σοκολάτα γάλακτος, γλυφιτζούρι candy cane και φυσικά το μπισκότο- συσκεύασα σε ζελατίνα και χάρισα/θα χαρίσω σε βαφτιστήρια και άλλα αγαπημένα πρόσωπα.
Πίσω από το όμορφο εκτυπώσιμο ταμπελάκι που βρήκα στο διαδίκτυο έγραψα μάλιστα και οδηγίες ετοιμασίας του γιορτινού ροφήματος - ο παραλήπτης το μόνο που έχει να κάνει είναι να προσθέσει το γάλα και μετά να ακολουθήσει τις οδηγίες μου!
 Έφτιαξα ακόμη και μέχρι στιγμής τέσσερα (!) Χριστουγεννιάτικα γλυκόσπιτα για να χαρίσω επίσης στα βαφτιστήρια, για το σπίτι μας και για το γραφείο και έπεται η κατασκευή ακόμη τριών!!!Ευτυχώς για εμένα βέβαια, που δεν τρώω κάθε φορά από τις καραμέλες που χρησιμοποιώ για τον στολισμό τους!

Με αυτές τις λίγες εικόνες σας καλημερίζω και σας εύχομαι καλή εβδομάδα. Φυσικά συνεχίζουμε να μετράμε αντίστροφα...Σε δέκα μέρες έχουμε Χριστούγεννα, ω ναι!

Καλημέρα!


Σημείωση: Με αυτή μου την ανάρτηση, συμμέτεχω στο φετινό Χριστουγεννιάτικο πανηγύρι του Stars and Icicles.

 

10 σχόλια:

  1. Τα σπιτάκια σου πανέμορφα!!!! Τέλεια ιδέα για δωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ομορφιά! Καλε μήπως βάπτισες και εμένα και του ξέχασες,χαχα!!! Τυχεροί οι φίλοι σου!! Καλή απόλαυση και καλε΄ς γιορτές να έχουμε!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τελειες οι κούπες!!! Απο που της πηρες βρε Σοφία μου;;; Και φοβερη η ιδεα με τη σοκολατα ροφημα!! Και τα σπιτακια τελεια!! Τυχερα τα βαφτιστηρια!! Οκ για τα μπισκοτα δε σχολιαζω... Ξερω ειναι τελεια...χεχεχε.. πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα όντως πολύ νόστιμα τα μπισκότα, μόνο που λιγουλάκι ζορίστηκα με τη ζύμη-αλλά χαλάλι. Α έχεις και μνμ στο fb!

      Διαγραφή
  4. Τέλεια ιδέα για δωράκι σε αγαπημένους! Σίγουρα θα το εκτιμήσουν και θα γλυκαθούν!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εεεεε ρε τα σπιτάκια είναι τόοοοοσο γλυκούλια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι τόσο όμορφα τα χειροποίητα δώρα!!!! Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπερα! Μπορω να σε ρωτησω πως εφτιαξες τα σπιτακια? Εχεις κουπ που τα εφτιαξες ή στο χερι?
    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αθανασια!Οι τοίχοι και oι σκεπές των σπιτιών είναι σε έτοιμη συσκευασία από τα Tiger.

      Διαγραφή

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...