21 Ιανουαρίου 2018

Διαβάζω και προτείνω: Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες των Elena Favilli και Francesca Cavallo

Αν υπάρχει ένα πράγμα που θέλω να οπωσδήποτε να διδάξω στις κόρες μου είναι αυτό: "Μπορείς να κάνεις ότι επιθυμήσεις, αρκεί να το θελήσεις" και πραγματικά το πιστεύω. Όσο κι αν θεωρούμε δεδομένα κάποια πράγματα, τελικά δεν είναι πάντα τόσο απλό για ένα κορίτσι, που αύριο θα γίνει γυναίκα, να κάνει κάθε της όνειρο πραγματικότητα. Γιατί το παραμύθι της Σταχτοπούτας ελοχεύει στο υποσυνείδητο κάθε γυναίκας. Ήρθε όμως η ώρα να διηγηθούμε ιστορίες αληθινές και όχι παραμύθια, για 100 γυναίκες που κόντρα σε κάθε εμπόδιο που βρέθηκε μπροστά τους και παρά τις προβλέψεις για το αντίθετο, κατάφεραν όχι μόνο να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αλλά να αφήσουν το σημάδι τους στον παγκόσμιο χάρτη της ιστορίας. Το νέο βιβλίο "Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες" κυκλοφόρησε πρόσφατα από δύο γυναίκες, τη δημοσιογράφο και επιχειρηματία Elena Favilli και τη συγγραφέα και σκηνοθέτρια Francesca Cavallo. Κατόρθωσαν μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων μόνο ημερών να συγκεντρώσουν τις περισσότερες χορηγίες στην ιστορία της συμμετοχικής χρηματοδότησης για να μοιραστούν με όσα περισσότερα κορίτσια μπορούν, αφού το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 35 γλώσσες, τα επιτεύγματα 100 σπουδαίων γυναικών από όλο τον κόσμο.



Γυναίκες από το χώρο της πολιτικής και της εξουσίας, της τέχνης, της μόδας, του αθλητισμού, της επιστήμης αλλά και πειρατίνες, μαθήτριες, σουφραζέτες και αγωνίστριες, παρουσιάζονται μέσα από αυτό το εξαιρετικό βιβλίο. Γυναίκες που κάποιες είναι απόλυτα αναγνωρίσιμες, για κάποιες άλλες κάτι έχουμε ακούσει και κάποιες έχουν προσεκτικά επιλεγεί να ξεχαστούν. Για την κάθε μια τους, στο δισέλιδο που τους αναλογεί, διαβάζουμε με απλό και όχι απλοϊκό τρόπο, την ιστορία τους, το χώρο στον οποίο διέπρεψαν και αναγνωρίζουμε τη μορφή τους χάρη στην προσεγμένη εικονογράφηση που φιλοτέχνησαν 60 γυναίκες εικονογράφοι από όλο τον κόσμο. 

Η "δική μας" Μαρία Κάλλας

Η αγαπημένη Ιζαμπέλ Αλιέντε

Η μοναδική Φρίντα Κάλο
Αυτό το βιβλίο, αμέσως μόλις το έλαβα, το έδειξα στην εντεκάχρονη κόρη μου. Την μεγάλη επαναστάτρια που μεγαλώνω. Το παιδί μου γίνεται μέρα με τη μέρα γυναίκα και ονειρέυεται να γίνει ζωγράφος, ηθοποιός, μουσικός. Και την προέτρεψα να το διαβάσει και να διδαχτεί. Να μάθει ότι δεν πρέπει ποτέ να σταματήσει να ονειρεύεται.


Το βιβλίο "Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες" των Elena Favilli και Francesca Cavallo κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και είναι για μένα το καλύτερο σύγχρονο βιβλίο που πρέπει να υπάρχει στη βιβλιοθήκη κάθε έφηβης και όχι μόνο.

1 σχόλιο:

  1. Και όχι μόνο έφηβης. Κι εμείς, τα μεγαλύτερα κορίτσια, έχουμε να διδαχθούμε πολλά. Μπήκε κι αυτό στη λίστα αγορών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...