26 Δεκεμβρίου 2017

Διαβάζω και προτείνω: Ο μαγικός τάρανδος της Όλι της Nicola Killen

26 Δεκεμβρίου σήμερα κι ακόμη έχουμε τα Χριστούγεννα μέσα μας. Στον απόηχο της πιο όμορφης γιορτής του χρόνου, μετράμε μέρες πια για να τον αποχαιρετίσουμε. Αν και στο δικό σας σπίτι, όπως και στο δικό μας άλλωστε, ο Άγιος Βασίλης έρχεται την Πρωτοχρονιά, τότε προλαβαίνετε ακόμη να αγοράσετε τα δωράκια που "θα φέρει" στα παιδιά. Πάντα στα δικά μου παιδιά, μαζί με τα παιχνίδια και τα άλλα μικρά gadgets που θα ζητήσουν, φροντίζω να τους χαρίσω ένα βιβλίο. Κι αν ακόμη ψάχνετε για ένα όμορφο βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε μαζί με τα παιδιά, θα σας προτείνω σήμερα ένα από εκείνα που δεν περνούν απαρατήρητα στο ράφι ενός βιβλιοπωλείου - το βιβλίο "Ο μαγικός τάρανδος της Όλι" της Nicola Killen.


Αυτό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τα παιδιά με την πρώτη ματιά, είναι η ασπρόμαυρη εικονογράφηση, που όμως χρωματίζεται από τις κόκκινες λεπτομέρειες που η συγγραφέας επιλέγει να τονίσει αλλά και τα μικρά "παράθυρα" που δένουν άψογα με αυτό που περιγράφεται σε κάθε του σελίδα.



Παρόλο που η ασπρόμαυρη εικογράφηση είναι κάτι που δεν συνηθίζεται στα παιδικά βιβλία, εκεί που τα παιδιά ζητούν ζωηρές εικόνες για να συμπληρώσουν στο μυαλό τους την ιστορία που θα διαβάσουν, εντούτοις τα παιδιά μου λάτρεψαν αυτή την αφαιρετική οπτική μιας ούτως ή άλλως γλυκιάς ιστορίας. 



Η μικρή Όλι, που λατρεύει τους ταράνδους, θα ζήσει ένα βράδυ Παραμονής Χριστουγέννων το απόλυτο όνειρο: μέσα στη νύχτα θα ακούσει ένα παράξενο γκλιν, γκλιν, γκλον που θα την ξυπνήσει και θα την κάνει να αναρωτηθεί τι να είναι. Αποφασισμένη να το ανακαλύψει, θα συναντήσει έναν από τους ταράνδους του Άη Βασίλη και μαζί του θα ζήσει μια μαγική περιπέτεια πετώντας στη ράχη του μέχρι που εκείνος θα πρέπει πια να την αποχαιρετήσει για να σύρει το έλκηθρο του αγαπημένου Αγίου των παιδιών.



Το βιβλίο της Nicola Killen "Ο μαγικός τάρανδος της Όλι" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και είναι μια πολύ καλή επιλογή δώρου για αυτές τις γιορτινές ημέρες.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα και χρόνια πολλά! Πρέπει να είναι πολύ ωραίο το βιβλίο αυτό κι ότι χρειαζόμουν να διαλέξω κάποιο για δωράκι μια και στο δικό μας σπίτι ο Άγιος Βασίλης φέρνει τα δώρα την Πρωτοχρονιά.
    Με το καλό να υποδεχθείτε τον νέο χρόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...