04 Δεκεμβρίου 2017

Διαβάζω και προτείνω: Το αστεράκι της αγάπης της Σταυρούλας Κάτσου-Καντάνη

Διάβασα πριν λίγες μέρες μια φράση που φανερώνει μια μεγάλη αλήθεια. Ήταν αυτή "Εκείνος που δεν έχει τα Χριστούγεννα στην καρδιά του, δεν θα τα βρει ποτέ κάτω από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο" (Roy L.Smith) - κι έτσι είναι. Ψάχνοντας το νόημα αυτών των ημερών, κατέξηξα στην απλή αλήθεια των Χριστουγέννων: τα Χριστούγεννα είναι (ή θα έπρεπε να είναι) απλόχερη και ανιδιοτελής αγάπη. Αγάπη εξεφρασμένη με τον δικό μας τρόπο ο καθένας, προς στα παιδιά μας, το ταίρι μας, τους φίλους μας, τους γονείς μας, προς όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα δώρα, τα γλυκίσματα, οι γιορτινές βόλτες και τα τραπεζώματα και όλα όσα με φροντίδα ετοιμάζουμε για τους δικούς μας, είναι κι αυτά εκφράσεις αυτής της αγάπης και της προσφοράς μας.

Ήθελα λοιπόν να σας γράψω για ένα τόσο δα βιβλιαράκι που μιλάει για την απλόχερη και ανιδιοτελή αγάπη μέσα από μια τρυφερή ιστορία. Μια ιστορία γραμμένη με ευαισθησία, σαν να την έχει γράψει ένα μικρό παιδί και με καταπληκτική εικονόγραφηση, που πραγματικά δένει πολύ με το κείμενο, αφού είναι κι αυτή εξαιρετικά γλυκιά και αθώα. Πρόκειται για το βιβλίο "Το αστεράκι της αγάπης" της Σταυρούλας Κάτσου-Καντάνη, που επανεκδόθηκε πολύ πρόσφατα.


Το βιβλίο αυτό λοιπόν μιλά για ένα μικρό αστεράκι, που στον ουρανό όπου βρισκόταν, δεν εισέπραττε αγάπη από τα άλλα αστέρια παρά μόνο κοροϊδία και ζήλεια. Κι ευαίσθητο καθώς ήταν, δεν άντεχε τη ζωή εκεί στον ουρανό και συχνά κατέβαινε ως τη Γη για να βοηθήσει τα μικρά παιδιά. Μια τέτοια βραδιά λοιπόν κι αφού μόλις είχε βοηθήσει ένα άρρωστο παιδί, συνάντησε ένα μεγάλο αστέρι. Ένα καθόλου τυχαίο αστέρι, αφού η βραδιά εκείνη ήταν η νύχτα της γέννησης του Χριστού και το αστέρι ήταν το αστέρι της Βηθλεέμ. Το αστέρι λοιπόν όχι μόνο δεν περιφρόνησε το αστεράκι αλλά του έδειξε ότι πρέπει να πιστέψει στον εαυτό του και στη δύναμη της μεγάλης αγάπης που έκρυβε μέσα του. Κι έτσι τη μαγική εκείνη νύχτα, το αστεράκι βρέθηκε στη φάντη του νεογέννητου Χριστού και χάρη στην ταπεινότητα και την ανιδιοτελή αγάπη του, έγινε το πιο σπουδαίο αστέρι του κόσμου.


Αυτή η χριστουγεννιάτικη ιστορία αγάπης μας άγγιξε βαθιά γιατί παρουσιάζει μια άλλη ανάγνωση της Θείας Γέννησης, απλή αλλά και σπουδαία! Για τις τρυφερές καρδιές των παιδιών, τα Χριστούγεννα είναι ένας χείμαρρος συναισθημάτων, που πλημμυρίζει τις αθώες καρδιές τους. Και μέσα από αυτό το βιβλίο μαθαίνουμε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, ότι η αγάπη αρκεί, για να έχουμε πάντα Χριστούγεννα στις καρδιές μας.


Το βιβλίο "Το αστεράκι της αγάπης" επανακυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ουρανός, η οποία είναι κατωχυρωμένη επωνυμία των Εκδόσεων Ψυχογιός και έχει τιμηθεί με τον Έπαινο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς 2007.

1 σχόλιο:

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...