24 Σεπτεμβρίου 2017

Διαβάζω και προτείνω: Έγκλημα και Ταλαιπωρία του Βασίλη Καραναστάση

Τον τελευταίο καιρό (ξανά)ξεκίνησα επιτέλους να διαβάζω λογοτεχνία. Και διαβάζω αρκετά-περισσότερο από όσο θα περίμενε κανείς. Και χαίρομαι πολύ γι΄αυτό γιατί ήταν κάτι που πραγματικά μου έλειπε όταν ο χρόνος δεν φτάνει και οι 24 ώρες τις ημέρας δεν είναι ποτέ αρκετές για να κάνω πράγματα που αγαπώ.

Ένα από τα βιβλία που διάβασα πρόσφατα και σας προτείνω είναι το πρώτο βιβλίο Βασίλη Καραναστάση "Έγκλημα και ταλαιπωρία" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πνοή.


Το βιβλίο σε κερδίζει από την πρώτη του σελίδα και αν και δεν είναι είναι πολυσέλιδο (μετράει λιγότερες από 200 σελίδες) εντούτοις είναι γεμάτο τόσο σε εικόνες όσο και σε χαρακτήρες με προσεγμένη σκιαγράφηση. Η υπόθεσή του ξεκινάει κάπως έτσι: ο Οράτιος Χ. είναι ο κλασσικός τύπος ιδιωτικού ερευνητή, αυτών που συνήθως βλέπουμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη (πρώην αστυνομικός, χωρίς σταθερή σχέση, χωρίς λεφτά και χωρίς...πελάτες) και παλεύει απεγνωσμένα να αποκτήσει όλα τα παραπάνω. Κι εκεί που τίποτα δεν φαίνεται ικανό να τον βγάλει στην ενεργό δράση και μακρυά από το σκονισμένο γραφείο του (αφού έμεινε και χωρίς...καθαρίστρια) μία υπόθεση εξαφάνισης της όμορφης συζύγου ενός πλούσιου επιχειρηματία έρχεται να του δώσει ελπίδες...



Όταν ξεκινάει να ασχολείται όμως με την εν λόγω υπόθεση, ανακαλύπτει ότι τελικά δεν θα είναι και τόσο εύκολο να τη λύσει...Πόσο μάλλον όταν ο ένας μετά τον άλλο μάρτυρα, αντί να τον βοηθούν, τον ταλαιπωρούν! Χώρια που φτάνει στο σημείο να απειλείται η ίδια του ζωή! 


Ενώ φαινομενικά η υπόθεση που αναλαμβάνει ο ήρωας του συγγραφέα φαίνεται απλή και συνηθισμένη, εντούτοις οι ανατροπές ακολουθούν οι μία την άλλη και το σασπένς μεγαλώνει συνεχώς με αποκορύφωμα μια δολοφονία. Οι πιθανοί ένοχοι για τον αναγνώστη εναλλάσσονται ταχύτατα μέχρι την αποκάλυψη του αληθινού στο τέλος, που είναι απόλυτα αληθοφανές και πειστικό.


Ο συγγραφέας με κέρδισε με την γλαφυρή περιγραφή χώρων και μορφών, το αυθόρμητα δοσμένο χιούμορ της γραφής του και τους δευτερεύοντες χαρακτήρες που εμπλουτίζουν το κάδρο του κόσμου του πρωταγωνιστή.

Θα ήθελα να δω τον ήρωά του, Οράτιο Χ., και σε νέες περιπέτειες!

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα Σοφία!! Το βιβλίο σου ήρθε πάνω στην ώρα γιατί ψάχνω να βρω νέο βιβλίο για να διαβάσω! Είναι αγαπημένη συνήθεια και η περιγραφή σου με κέρδισε! Φιλάκια και καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...