01 Σεπτεμβρίου 2017

Διαβάζω και προτείνω: Ο Άτλαντας της Ευρώπης

Ένα από τα καινούργια βιβλία που διαβάσαμε κατά τη διάρκεια των διακοπών μας στο κάμπινγκ, είναι το νέο βιβλίο των εκδόσεων Ψυχογιός  "Ο Άτλαντας της Ευρώπης" που από την πρώτη στιγμή μου κέντρισε το ενδιαφέρον, μια και όχι μόνο εγώ αλλά οικογενειακώς, αγαπάμε τα ταξίδια.


Η μικρή μου που είναι μόλις πέντε ετών, ενθουσιάστηκε με το βιβλίο και με τις εικόνες του. Καθώς περιέχει ολόκληρη την Ευρώπη σε έξι αναδιπλούμενους χάρτες, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να συζητήσουμε για κάθε γωνιά της Ευρώπης ξεχωριστά: για την μακρινή βόρεια Ευρώπη, την κλασσική κεντρική και δυτική Ευρώπη, τη μεσογειακή νότια Ευρώπη, την ιδιαίτερη ανατολική Ευρώπη και τη δική μας γειτονιά, τη νοτιοανατολική Ευρώπη.


Για κάθε περιοχή της Γηραιάς Ηπείρου, εκτός από τους αναδιπλούμενους χάρτες, υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τα διάσημα κτήρια της κάθε χώρας αλλά και τις πιο σημαντικές προσωπικότητες, αυτές που ξεχώρισαν στην πορεία της ιστορίας της, μέσα σε μικρά ένθετα βιβλιαράκια.




Διαβάσαμε για τα διάσημα φαγητά, τις ράτσες ζώων, τα είδη φυτών, τα φυσικά τοπία, τα παραμύθια, τα αθλήματα, τα τοπικά προϊόντα, τις συνήθειες και τα αγαπημένα των λαών της Ευρώπης και τόσα άλλα. Τα γνωρίσαμε μέσα από σύντομα, απλά και κατανοητά μικρά κείμενα που συνοδεύονται από τις ανάλογες εικόνες...





Και βέβαια στον χάρτη του εσωφύλλου όπου φαίνονται όλα τα κράτη της Ευρώπης, βρήκαμε την Ελλάδα μας και μιλήσαμε για τον πολιτισμό, την ιστορία, τη γεωγραφική θέση και τα γνωρίσματα το λαού της.


Κάναμε έτσι ένα συναρπαστικό ταξίδι με το νου μας και μάθαμε ένα σωρό πράγματα, που σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να βρούμε σε κανένα άλλο βιβλίο με τόσο κατανοητό και ελκυστικό τρόπο!

Το βιβλίο "Ο Άτλαντας της Ευρώπης" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

2 σχόλια:

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...