03 Οκτωβρίου 2017

Unicorn birthday party ή αλλιώς πάρτυ με θέμα τον μονόκερο

Το φετινό θέμα του πάρτι γενεθλίων της μικρής μου είχε αποφασιστεί πολύ καιρό πριν καθώς ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο και τη στολή που επέλεξε να ντυθεί, ήξερα κατά βάθος ότι δεν θα ξεφεύγαμε καθόλου από το αγαπημένο μας θέμα. Έτσι τα πέμπτα γενέθλια της Μυρτώς μας είχαν σαν θέμα του, όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, τον μονόκερο, ένα θέμα πολύ δημοφιλές και αγαπημένο σε μικρά και μεγάλα κορίτσια.


Να ξεκινήσω λέγοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια, επιλέγουμε να φορέσει η εορτάζουσα στο πάρτι της την αντίστοιχη στολή, ανάλογη της θεματολογίας τους. Πέρσι κάναμε την αρχή με το Frozen (δεν θα βρείτε σχετικές φωτός στην ανάρτησή μου αλλά θα σας πω ότι η Μυρτώ ήταν ντυμένη Έλσα). Φέτος ακολουθήσαμε τη νέα αυτή "παράδοση" και η μικρή ντύθηκε μονόκερος: στέκα με κερατάκι και αυτάκια (αγορασμένη, καθώς αυτή που της ετοίμασα τις Απόκριες καταστράφηκε από το πολύ παιχνίδι) με το ανάλογο λαστιχάκι μαλλιών, μπλουζάκι με μονόκερο και πολύχρωμη tutu. Εμφάνιση κανονική υπερπαραγωγή!
Στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα εδώ, βρήκα ένα δωρεάν εκτυπώσιμο ακριβώς στο θέμα μας και με γραφιστικό που μου άρεσε πολύ. Από το σύνολο της συλλογής χρησιμοποίησα τα προσκλητήρια, το welcome poster στο οποίο έβαλα και την τσαχπινιά μου (κρόσσια από γκοφρέ χαρτί), τα food tags και τα party circles που κόλλησα σε οδοντογλυφίδες και καρφίτσωσα στα ομολογουμένως υπέροχα καλούδια που μπουφέ μας. Ας τα δούμε όμως όλα με τη σειρά - τα προσκλητήρια που γράφτηκαν με στυλό με χρυσό μελάνι



και το welcome poster.


Με γκοφρέ χαρτί και χρυσή κορδέλα έφτιαξα και μια μεγάλη γιρλάντα με κρόσσια την οποία κρέμασα στο χώρο που καθόμασταν


ενώ την υπόλοιπη διακόσμηση συμπλήρωσε ένα όμορφο κρεμαστό banner που ετοίμασε με πολύ μεράκι η νονά και θεία της Μυρτώς.



Τον υπέροχο μπουφέ μας, τον χρωστάω στα εξαιρετικά κορίτσια του παιδοτόπου, τα οποία αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου και χωρίς καμία επιβάρυνση την ετοιμασία και τον στολισμό του τραπεζιού του μπουφέ, τον οποίο επιμελούνται μέχρι και την παραμικρή του λεπτομέρεια. 





Στις φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω, πολύ λίγα πράγματα συμπλήρωσα εγώ όσον αφορά στον στολισμό ενώ προσέθεσα και κάποια δικά μου κεράσματα, στα είδη εξαιρετικά κεράσματα του παιδοτόπου. Είχαμε λοιπόν (από την κουζίνα του παιδοτόπου), αλμυρές κρέπες


mini hamburgers


club sandwich


και tortillas λαχανικών


τα οποία έκαναν συντροφιά με τα μηλοπιτάκια της μαμάς μου


με το σοκολατένιο μου brownie, το πασπαλισμένο με βρώσιμη χρυσόσκονη


με τα μοσχομυριστά mini donuts σοκολάτας με λευκό γλάσσο και χρυσή ζάχαρη από το Donut Time


και με τα τυροπιτάκια κουρού (έτοιμα)


Φυσικά για τα μικρά τσιμπολογήματα των πιτσιρικάδων και προτού βγουν τα άλλα κεράσματα είχα προνοήσει και είχα προμηθευτεί λίγα marshmellows καθώς και mini μπισκότα βανίλιας.


Όλα μαζί τα κεράσματα για τους καλεσμένους μας στον υπέροχο μπουφέ που ετοιμάστηκε για εμάς έδειχναν έτσι:





Τέλος σημαντική πινελιά στην εμφάνιση του μπουφέ, έδωσε ένα ακόμη banner με το όνομα της γενεθλιάζουσας και δύο χρυσούς μονόκερους, που επίσης ετοίμασε με πολύ αγάπη η νονά της.



Όταν ήρθε η ώρα της τούρτας, μία μικρή έκπληξη περίμενε τα πιτσιρίκια - σε κάθε ένα τους μοιράστηκε μία μάσκα μονόκερου (εκτυπώσιμο εδώ) την οποία στήριξα σε χάρτινο καλαμάκι ώστε να την κρατούν απλά και όχι να την φορέσουν.


Οι φατσούλες που βλέπετε παρακάτω έτσι έκαναν την εμφάνιση τους στο κόψιμο της τούρτας...


...την οποία τούρτα άφησα για το τέλος γιατί από μόνη της ήταν κάτι το καταπληκτικό. Μία τούρτα - μονόκερος, με ολόχρυσο κερατάκι και χρωματιστή χαίτη από ζαχαρωτά, που με την εμφάνισή της εντυπωσίασε και με την απίθανη γεύση του παντεσπανιού και της κρέμας της, έμεινε αξέχαστη σε όλους όσους τη δοκίμασαν. Αυτή η φ-α-ν-τ-α-σ-τ-ι-κ-ή τούρτα λοιπόν, είναι δουλειά της Lilia, η οποία αν και δεν είναι επαγγελματίας αλλά φτιάχνει απίθανα γλυκά, με εκπλήσει πάντα με την άψογη δουλειά της και το φίνο αποτέλεσμα των γλυκών της.


Θέλω να πιστεύω ότι κατάφερα και φέτος να στήσω ένα όμορφο πάρτι γενεθλίων για το κοριτσάκι μου και να κάνω μοναδική την επέτειο της γέννησής της, όπως μοναδική είναι και η ίδια.

Καλημέρα σε όλους!

9 σχόλια:

  1. Πωπω γέμισα μαγεία!!! Πραγματικά λατρεύω αυτό το θέμα! Η τούρτα υπέροχη και όλα όσα κόψατε και ράψατε μαζί με τη νονά σας. Φυσικά να πω και ένα μπράβο στα κορίτσια του παιδότοπου. Με ενθουσίασε ο μπουφές τους! Να χαίρεσαι το κορίτσι σου. Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΣΟΦΙΑ ΜΟΥ!!! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ!!!ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπεροχο το παρτι σας Σοφια μου!! Να την χαιρεστε τη Μυρτω σας!! Γερη και τυχερη!! Ποιος καταπηκτικος παιδοτοπος ειναι αυτος;;; φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να τη χαίρεστε την κορούλα σας, Σοφία μου!! Τί Καταπληκτικές ετοιμασίες και πλουσιότατο φωτορεπορταζ μας ετοίμασες κι εμάς! Πού να πρωτοσταθεί το μάτι μας, άραγε...; Τα ρουχαλάκια μονόκερου, τα καλούδια, τη διακόσμηση, την τούρτα;; Να 'στε πάντα καλά και να γιορτάζετε τις όμορφες στιγμές κι επετείους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι όμορφο πάρτυ! προσεγμένα όλα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια!να την χαίρεσαι τη Μυρτούλα σου,γερή και ευτυχισμένη να είναι! και του χρόνου να εισαστε καλά να κανετε ενα εξίσου υπέροχο πάρτυ!
    κ να πουμε κ ενα μπράβο στον παιδοτοπο...πρωτη φορα βλεπω σε παιδοτοπο τετοια διακοσμηση και τοσο προσεγμένο μενού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπάρχετε! Τι όμορφα όλα! Να την χαίρεστε Σοφάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα προσεγμένα, χαρούμενα και υπέροχα! Και το θέμα γενικά υπέροχη έμπνευση! Να την χαίρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαιρετικη ιδεα για παιδικο παρτυ! και ολα πολυ προσεγμενα! να την χαιρεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πω πω! Καταπληκτικά τα ετοιμασες όλα! Τί τέλειο θέμα ο μονοκερος!Να τη χαίρεσαι!❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...