08 Ιουνίου 2015

Δώρα για τις δασκάλες τους!

Μία εβδομάδα έμεινε μόλις για να κλείσουν τα σχολεία! Μία εβδομάδα κατά την οποία τα μαθήματα έχουν περάσει σε, μάλλον, δεύτερη μοίρα, μιας και οι εκδρομές (με το σχολείο), οι αποχαιρετιστήριες γιορτούλες (στις εξωσχολικές δραστηριότητες), οι επικείμενες διακοπές (εχμ τις σχολικές εννοώ προφανώς) και η αδυμονία για τα πρώτα μπάνια, πρωταγωνιστούν στα μυαλουδάκια των παιδιών  (των δικών μου τουλάχιστον!). Επιπλέον, από τη μία χαίρονται που θα κλείσουν τα σχολεία (κι όλα τα υπόλοιπα!) κι από την άλλη, στεναχωριούνται που θα χαθούν για ένα διάστημα με τα φιλαράκια τους. Και βέβαια είναι και οι δασκάλες τους! Για τα παιδάκια που πάνε στο δημοτικό, ίσως ο αποχωρισμός με τη δασκάλα δεν είναι καν μέσα στο μυαλό τους, αφού πιθανότατα θα την βλέπουν και του χρόνου ακόμη κι αν δεν διδάσκει στην τάξη που θα πάνε. Όμως για τα παιδάκια που θα αφήσουν φέτος είτε τον παιδικό σταθμό, είτε το νηπιαγωγείο, το να αποχαιρετίσουν για πάντα την αγαπημένη τους δασκάλα μπορεί να γίνει μια γλυκειά ανάμνηση, αν ο αποχαιρετισμός αυτός συνοδεύεται κι από ένα αναμνηστικό δωράκι από το παιδί.

Πέρσυ ο γιος μου αποχαιρετήσε τις αγαπημένες του δασκάλες που τις είχε από το 2011 που πήγε στον παιδικό σταθμό έως και το 2014 που θα ξεκινούσε το νηπιαγωγείο, μ' ένα όμορφο δωράκι που είχε και για μένα συμβολικό νόημα.
Η ιδέα είναι γνωστή - ένα μικρό λουλούδι (βασιλικός) σ' ένα όμορφο γλαστράκι μ' ένα γλυκό μήνυμα (σε χειροποίητο label τύπου μαυροπίνακα) αλλά και κάτι ακόμη - ένα ταμπελάκι με το όνομά του (Κωνσταντίνος) και τις ημερομήνιες της "σποράς" (όταν πρωτοξεκίνησε) και της "άνθισής" του (όταν ολοκλήρωσε τον παιδικό σταθμό)! 

Το μήνυμα που γράψαμε ("Σ΄ευχαριστώ που με βοήθησες να μεγαλώσω") απευθυνόταν σε κάθε δασκάλα μας, αυτά τα τρία χρόνια, με το όνομά της και ήταν τόσο αληθινό και δυνατό που όταν χαρίσαμε τα γλαστράκια σε καθεμιά τους και μαζί με τις αναμνηστικές φωτογραφίες, δεν μπόρεσα παρά να συγκινηθώ. Γιατί τους πήγα ένα μικράκι 2,5 χρονών και πήρα ένα κανονικό παιδάκι τρία χρόνια μετα. Γιατί τους πήγα ένα αγρίμι και πήρα ένα πλάσμα ευγενικό και με τρόπους. Γιατί του έμαθαν να παίζει σε ομάδα, να κάνει φίλους, να σέβεται, να μοιράζεται, να δημιουργεί με τα χεράκια του, να γράφει το όνομά του κι ένα σώρο άλλα πράγματα που τον έκαναν το παιδάκι που είναι σήμερα.
Ναι, το ξέρω θετικά ότι το παιδί μου κέρδισε πάρα πολλά πράγματα κι είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από τη δουλειά τους εκεί (σημειωτέον πρόκεται για δημοτικό παιδικό σταθμό). Με λίγα λόγια τους έδωσα ένα "σπόρο" και πήρα πίσω ένα όμορφο "λουλούδι".

Αν κι εσείς έχετε μια δασκάλα που θα θέλατε να της κάνετε ένα δωράκι, ένα ενθύμιο, να της πείτε ένα ευχαριστώ για τη δουλειά που έκανε όλη τη χρονιά, τότε ένα λουλούδι μ΄ ένα γλυκό μήνυμα είναι μία όμορφη, οικονομική και συμβολικότατη ιδέα και θα την κάνει να χαρεί για όλα τα σποράκια που "φυτεύτει" με κόπο κάθε Σεπτέμβρη και που ανθούν από τότε καθημερινά!

4 σχόλια:

  1. Μπράβο σας! Το σίγουρο είναι ότι οι δασκάλες θα τρελαθούν! καλό καλοκαίρι να έχουμε! Πολλά φιλιά. Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ όμορφη ιδέα Σοφία μου!!! Συμβολική, όμορφη και με βαθιά μηνύματα. Το "σποράκι" που έγινε "λουλούδι".
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το δώρο είναι τόσο συγκινητικό και τόσο εύστοχο για τις δασκάλες…
    Καλό καλοκαίρι Σοφία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...