Πολιτική Απορρήτου

31 Αυγούστου 2010

Αξεσουάρ για μία βάφτιση-κερασάκι!

Την Κυριακή 12 του Σεπτέμβρη, η μικρή Μάρω θα πάρει το όνομά της. Το θέμα της βάφτισής της θα είναι "κερασάκι" (που μου αρέσει πάρα πολύ σαν θέμα για βάφτιση κοριτσιού) και βέβαια όλα τα αξεσουάρ της βάφτισης θα έχουν να κάνουν με το καλοκαιρινό αυτό φρούτο και το κόκκινο χρώμα. Της ετοίμασα λοιπόν, μία λευκή tutu με κόκκινες κορδέλες και ένα στεφανάκι για το κεφαλάκι της με λευκές και κόκκινες κορδέλες και λευκά τριαντάφυλλα, για να κάνει φορώντας τα, την εισόδό της στην εκκλησία λίγο πριν βαφτιστεί! Τα πραγματάκια έχουν ήδη φτάσει στην Πάτρα και άρεσαν πολύ (από όσο μου είπε η χρυσοχέρα Αφροδίτη, η μαμά της). Της εύχομαι να είναι γερή και καλοφώτιστη και να είναι όλη της η ζωή γλυκιά, σαν ώριμο κεράσι!

ΥΓ: Την καρφίτσα που σας παραθέτω στο τέλος, της την έφτιαξα για να την βάλει πάνω στο κορμάκι που θα φορέσει μαζί με την tutu της.

22 Αυγούστου 2010

Θαλασσινή βάφτιση στην Κώ!

Καλησπέρα! Αν και πολύ κουρασμένη αυτή τη στιγμή μετά από μία γεμάτη μέρα, θα σας δείξω την βάφτιση του Σταμάτη-Ραφαήλ (έχετε ήδη δει τα προσκλητήρια) που έγινε σήμερα εδώ στην Κώ και που, όπως άκουγα από τα σχόλια των καλεσμένων και της μαμάς του, άρεσαν σε όλους πάρα πολύ όλα όσα ετοιμάστηκαν! Το θέμα που επέλεξε η μαμά του ήταν θαλασσινό και τα χρώματα γαλάζιο, μπλε και λευκό. Πάμε λοιπόν:

Επειδή το μυστήριο τελέστηκε σε γυναικεία μονή, δεν είχαμε πολλά περιθώρια για εντυπωσιακό στολισμό εκεί. Αρκεστήκαμε σε αυτό το χωνί με χρυσάνθεμα, που κρεμάστηκε στην είσοδο της μονής και έδινε το στίγμα του χαρμόσυνου γεγονότος:
Η κολυμπήθρα, αρκετά λιτή και αυτή:
Οι μπομπονιέρες των μεγάλων-κουτάκια πλέξιγκλας με φυσικό αστερία και κουφέτα marzipan, σε σχήμα βότσαλου (ήταν αστείες οι συνομιλίες των καλεσμένων αν τελικά τα βότσαλα είναι βρώσιμα ή όχι, χιχιχι):
Και μία κοντινή:
Οι μπομπονιέρες των μικρών (που έγιναν ανάρπαστες από τους "μεγάλους")-πουά μεταλλικά κουβαδάκια με marshmellows και γλυφιτζούρι:
Και μια πανοραμική του τραπεζιού με τις μπομπονιέρες και τα γλυκά (millefeuille):
Ακολούθησε δεξίωση που έγινε σε έναν όμορφο χώρο, στο χωριό Ζιά, με υπέροχη θέα στα Μικρασιατικά Παράλια. Κι έχουμε:

Pompons από γκοφρέ χαρτί στην είσοδο του μαγαζιού:
Το τραπέζι των ευχών με το Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο βιβλίο που μας ετοίμασε η Ρούλα (αφού η μαμά του μικρού καταενθουσιάστηκε που το είδε):
Μία κοντινή του βιβλίου:
Διάφορες λεπτομέρειες από το τραπέζι ευχών:
Ο χώρος που έγινε η δεξίωση-στο βάθος το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου:
Ο στολισμός των τραπεζιών:
Και κάποιες λεπτομέριες:

Ευτυχώς όλα πήγαν κατ΄ευχήν...Και μάλλον ακόμη το διασκεδάζουν εκεί πάνω στη Ζιά...


02 Αυγούστου 2010

Βραβείο και ... μείνετε συντονισμένοι!

Ευχαριστώ πολύ την Μαρία από το blog Μητρικός Θηλασμός για το υπέροχο βραβείο που μου χάρισε. Μια και δεν ακολουθώ τους κανόνες των βραβείων :-) και δεν το προσφέρω με τη σειρά μου σε άλλα δέκα blogs όπως ήθισται, έτσι κι αυτή τη φορά το χαρίζω σε ΟΛΕΣ τις μαμάδες blogger που αν και ο χρόνος τους είναι ελάχιστος, εντούτοις, αφιέρωνουν πολύ από αυτόν στο στήσιμο, την διατήρηση και την συνεχή ενημέρωση των blog τους.

Κι επειδή το blogάκι μου έφτασε αισίως τους ενενήντα πέντε αναγνώστες, ανυπομονώ να γίνουν εκατό για να κεράσω δωράκι! Μείνετε συντονισμένοι!