09 Δεκεμβρίου 2015

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης και Χριστουγεννιάτικος στολισμός γραφείου

Άργησα φέτος να σας δείξω το ημερόλογιο αντίστροφης μέτρησης μας για το 2015 αλλά αυτό έγινε σκόπιμα....Κι αυτό γιατί απλούστατα το δικό μας φετινό ημερολόγιο μετράει επίσημα από χτες 8 Δεκεμβρίου! Είναι που στο σπιτικό μας, ο Άη Βασίλης παραδοσιακά έρχεται τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς για να μας φέρει τα δώρα του. Τα παιδιά φυσικά ανυπομονούν περισσότερο από όλα τα άλλα για τα δώρα τους άρα ανυπομονούν περισσότερο για την Πρωτοχρονιά και όχι για τα Χριστούγεννα. Επιπλέον και για μένα την ίδια, η Πρωτοχρονιά είναι κατά βάση η επιτομή των γιορτών, αφού από παιδί ακόμη σήμαινε για μένα μάζωμα συγγενών και φίλων, γιορτινά τραπεζώματα, γλυκά, δώρα αλλά κυρίως την μαγεία που έκρυβε η επίσκεψη του Άη Βασίλη. Έτσι λοιπόν φέτος, αποφασίστηκε παμψηφεί πως το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης θα μετρήσει έως την Πρωτοχρονιά κι επειδή δεν βρήκα εκτυπώσιμους αριθμούς για 31 ημέρες (ώστε να αρχίσουμε να μετράμε από 1 Δεκεμβρίου ως είθισται για τα ημερολόγια) αλλά μόνο για 24, η έναρξη έγινε μόλις χτες!
Το ημερολόγιο τώρα, είναι και πάλι απλό και εύκολο στην κατασκευή του αρκεί να ενημερωθούν ημέρες πριν όλα τα μέλη της οικογένειας, πως το χαρτόνι του ρολού υγείας δεν το πετάμε όταν τελειώσει το χαρτί! 24 χαρτόνια από ρολά υγείας λοιπόν, χαρτί περιτυλίγματος, κόκκινο τούλι ή χαρτί αφής, κορδέλα, σπάγκος και φυσικά εκτυπώσιμοι αριθμοί, αρκούν για ένα απλό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης. Όσο για τα δώρα του: αν εξαιρέσουμε ένα βιβλίο με την ιστορία της γέννησης που θα αγοραστεί ειδικά για να διαβαστεί τις ημέρες των γιορτών καθώς και λίγα ζαχαρωτά, όλα τα άλλα μηνύματα έχουν περιεχόμενο με δράση! Στολισμός μπισκότων, κατασκευή χριστουγεννιάτικων καρτών, ζεστές σοκολάτες πλάι στο τζάκι και βόλτες στη στολισμένη πόλη, σινεμά και ταινίες στο dvd, φρούρια από σεντόνια και βραδιές με επιτραπέζια και διάφορα άλλα έχει για φέτος το πρόγραμμά μας. Εύχομαι να καταφέρω να υλοποιήσω όσα υπόσχομαι μέσα από αυτό το ημερολόγιο γιατί δεν σας κρύβω πως οι δραστηριότητες του ημερολογίου είναι η ώθηση για να κάνουμε πράγματα μαζί με τα παιδιά τις μέρες των γιορτών  - πράγματα που σε άλλη περίπτωση πιθανώς να μην καταφέρνα να κάνω πραγματικότητα μέσα στο άγχος και το τρέξιμο των ημερών!
Πάμε τώρα να σας δείξω μια κατασκευή που ετοίμασα για το χώρο εργασίας μου. Έχοντας από τον περσυνό στολισμό δύο στεφάνια από κλαδιά, σκέφτηκα να φτιάξω αυτή την όμορφη ιδέα με τα κρεμαστά από το ταβάνι στεφάνια που τη συναντώ παντού στο διαδίκτιο και πολύ με ενθουσιάζει. Κι αφού δεν μπόρεσα, λόγω χρόνου κυρίως, να τα ετοιμάσω για το σπίτι, είπα να το κάνω για το γραφείο. Στεφάνια από κλαδιά λοιπόν με διάφορα μικρά στολίδια, γλειφιτζούρια-μπαστουνάκια αλλά και έτοιμα μπισκότα κανέλας μαζί με κορδέλα και σπάγκο συνθέτουν το στολισμό πάνω από τα γραφεία της γραμματείας του χώρου που εργάζομαι.
Και μια και περίσσεψαν λίγα μπισκοτάκια, σκάρωσα μια γιρλάντα με τη βοήθεια λίγο κόκκινου σπάγκου, την οποία κρέμασα στο τζάμι δίπλα από το δικό μου γραφείο.

Αυτά τα λίγα για σήμερα. Να έχετε μία πολύ πολύ όμορφη μέρα και  να περνάτε καλά - έμειναν μόλις 23 ημέρες για την Πρωτοχρονιά, γιου-χού!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...