01 Δεκεμβρίου 2014

Μετρώντας αντίστροφα - Χριστούγεννα 2014

Ήρθε η ώρα να σας δείξω και το δικό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης που έφτιαξα για τα φετινά Χριστούγεννα. Ναι, ξέρω, τα blogs είναι γεμάτα πλέον, είμαστε πολλοί τελικά αυτοί που ακολουθούμε το ξενόφερτο αυτό έθιμο (και γιατί όχι, άλλωστε και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που μας ήρθε από το εξωτερικό, ενσωματώθηκε πλήρως στο εθιμοτυπικό των ελληνικών Χριστουγέννων) και αντιγράφουμε ιδέες από το διαδίκτυο, κάτι που προσωπικά δεν βρίσκω καθόλου κακό, αφού σε τίποτα δεν υπάρχει αυτό που λέμε "παρθενογέννεση". Μία όμορφη ιδέα κάποιου άλλου γίνεται αμέσως "δική μας" μόλις προσθέσουμε την προσωπική μας πινελιά. 
Κόκκινα χωνάκια φέτος επέλεξα για το δικό μας ημερολόγιο, μια και τα χωνάκια αυτά είναι μία πανεύκολη και οικονομική κατασκευή που την έχω επαναλάβει πάρα πολλές φορές και σε διαφορετικές περιστάσεις (βάφτιση, γάμο, πάρτυ, σχολικό κέρασμα) - μου είναι δηλαδή κάτι γνώριμο οπότε δεν με δυσκόλεψε καθόλου. Βρήκα κι ένα όμορφο εκτυπώσιμο για τους αριθμούς από το διαδίκτυο, αγόρασα ταχυδρομικό χαρτί και χριστουγεννιάτικες κολλητικές ταινίες και...έτοιμες οι πρώτες ύλες.
Αυτό που είναι το "ζόρικο" κομμάτι είναι το περιεχόμενο της έκπληξης της κάθε ημέρας και ο τρόπος να γίνει σωστά η "σύζευξη" ώστε να μπορούν να γίνουν αυτά που γράφονται στα καρτελάκια! Καταρχάς να πω ότι φέτος έχουν καρτελάκια και τα εικοσιτέσσερα πακετάκια, ακόμη κι αυτά που έχουν μέσα γλυκά - δέκα στο σύνολο. Τα καρτέλακια με τα γλυκά γράφουν όμορφα μηνύματα στα μικρά μου και συνοδεύουν τη γλυκιά τους έκπληξη. Στα υπόλοιπα δεκατέσσερα πακετάκια, όπως και πέρσυ, έγραψα δραστηριότητες που θα κάναμε ούτως ή άλλως (τα γνώστα, δηλαδή βόλτες, κατασκευή μπισκότων, χριστουγεννιάτικη ταινία, γράμμα στον Άγιο Βασίλη κ.α.) αλλά και κάποιες άλλες που ταιριάζουν στη δική μας οικογένεια...Κόλλησα και στα καρτελάκια λίγη χριστουγεννιάτικη κολλητική ταινία και έτοιμα τα μηνυματάκια μας!
Επέλεξα και φέτος όπως και πέρσυ να μην βάλω κανένα άλλο δώρο στα πακετάκια γιατί αφενώς δεν θέλω να συνδυαστεί το ημερολόγιο με επιπλέον δώρα (θα πάρουν αρκετά από συγγενείς, νονούς, τον Άγιο Βασίλη) κι αφετέρου γιατί δώρα για τρία παιδιά, ε όσο να πεις, είναι δύσκολο να κλειστούν σε ένα τόσο μικρό πακέτο! 
Η αλήθεια είναι ότι με ψιλομυρίστηκαν όταν είδαν να φτιάχνω τα χωνιά αλλά πιστεύω ότι κατά βάθος το περίμεναν...Φυσικά το γράψιμο και το πακετάρισμα έγιναν όταν κοιμόντουσαν (και έως τις 2:00 τη νύχτα) αλλά το πρωί που τα είδαν, η χαρά στις φωνές τους ήταν αξία ανεκτίμητη για εμένα - κι ας μάλωναν μετά για το ποιός θα ανοίξει το πρώτο πακετάκι!
1η Δεκεμβρίου σήμερα και μόνο 24 ημέρες για τα Χριστούγεννα! Κι αν δεν προλάβατε να φτιάξετε το δικό σας ημερόλογιο αντίστροφης μέτρησης, δεν πειράζει, τα Χριστούγεννα θα έρθουν ούτως ή άλλως - μαζί τους θα έρθει και η ευκαιρία για να γίνουμε κι εμείς παιδιά μαζί με τα παιδιά μας!
 

Σημείωση: Με αυτή μου την ανάρτηση, συμμέτεχω στο φετινό Χριστουγεννιάτικο πανηγύρι του Stars and Icicles.

 

5 σχόλια:

  1. Όπως ακριβώς τα λες Σοφία! Παίρνουμε την ιδέα και την κάνουμε δική μας όχι μόνο υλοποιόντας την αλλά και φωτογραφίζοντάς την! Υπέροχο το έφτιαξες! Καλό μήνα!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σούπερ το advent σου!!!!!Μπράβο!!!Πανέμορφο το blog σου και οι δημιουργίες σου!!!Καλώς σε βρήκα Σοφία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To είδα και στο πανηγύρι και μου άρεσε πάρα πολύ, Σοφία μου!
    Μου άρεσε και όλη η διαδικασία που μας εξήγησες πώς το έφτιαξες και εύχομαι να χαίρονται κάιε μέρα και περισσότερο ταπιτσιρίκια μέχρι τα Χριστούγεννα που θα είναι το αποκορύφωμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...