17 Νοεμβρίου 2014

38 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα-ξεκινάμε!

Όπως γράφω και στον τίτλο αυτής της ανάρτησης, έχουμε πλέον 38 (37+σήμερα!) μέρες για τα Χριστούγεννα. Κι επειδή για εμένα, όπως και για πολλούς εκεί έξω απ' ότι διαπιστώνω, η περιόδος πριν από τα Χριστούγεννα είναι (αν όχι εξίσου τότε σίγουρα) πολύ σημαντική, αδημονώ πάντα να έρθει ο Νοέμβριος για να αρχίσω να προγραμματίζω τις κατασκευές, τα γλυκά, τα χειροποίητα (και μη) δώρα, τις μικρές εκπλήξεις για τα παιδιά, τις βόλτες, τις επισκέψεις σε οικογένεια και φίλους και όλα τα όμορφα που λίγο-πολύ όλοι κάνουμε τις μέρες πριν και κατά τη διάρκεια των γιορτών.Έχω κρατήσει τις σημειώσεις μου, έχω αρχίσει τις διαδικτυακές αγορές μου κυρίως για δώρα για τα παιδιά και τα (τέσσερα!) βαφτιστήρια-δικά μου και του άντρα μου, έχω "καρφιτσώσει" υπέροχες Χριστουγεννιάτικες ιδέες στο Pinterest, έχω αρχίσει την κατασκευή του φετινού μας advent calender, έχω τυπώσει τις μικρές ευχετήριες καρτούλες που θα βάλω σε κάθε δωράκι, έχω συγκεντρώσει όλες τις γλυκές συνταγές (τα αλμυρά τα αναλαμβάνουν άλλοι-βλέπε μαμά και πεθερά χιχι) που θα φτιάξω για τις γιορτές, έχω ζηλέψει και θα προσπαθήσω να κάνω κι εγώ μικρές διακοσμητικές ομορφιές στο σπίτι μας, η μουσική που ακούω είναι ήδη χριστουγεννιάτικη (φέτος τρελαίνομαι για χριστουγεννιατικές μελωδιές σε jazz στυλ) κι έχω ήδη δηλώσει συμμετοχή σε χριστουγεννιάτικα swap (όπως αυτό του In my closet για παράδειγμα)...και ο κατάλογος δεν έχει τέλος...Κι όλα αυτά για να φέρω και φέτος στο σπίτι μας και τη ζωή μας τη γιορτινή ατμόσφαιρα-εύχομαι να τα καταφέρω.

Όλα τα παραπάνω δεν μπορώ να σας τα δείξω (ακόμη) μέσω φωτογραφιών παρά μόνο όταν έρθει ο καιρός τους...Αυτό που μπορώ να σας δείξω είναι εικόνες από τα περσυνά Χριστούγεννα (δεν ξέρω πως δεν σας την έδειξα, μάλλον μου ξέφυγε!): εικόνες από το δώρο που ετοίμασα με αγάπη για την κολλητή μου φίλη και κουμπάρα για τις γιορτές. Καθώς, όπως μου είχε πει, δεν της είχε μείνει ποτήρι για ποτήρι, σκέφτηκα να τις χαρίσω μια εξάδα ποτήρια του κρασιού. Τα έβαλα πάνω σε μία λαμπερή πιατέλα από την ανάποδη πλευρά τους και μέσα σε καθένα έβαλα ένα μικρό στολίδι. Στο κέντρο, μερικά από τα γιορτινά μου μπισκότα βουτύρου συμπλήρωσαν τον στολισμό.
Εμπρός λοιπόν να μπαίνουμε σε κλίμα γιορτινό κι ας είναι ακόμη Νοέμβριος...αν έτσι νιώθουμε, κανείς δεν μας εμποδίζει να το κάνουμε!!!

Σημείωση: Με αυτή μου την ανάρτηση, συμμέτεχω στο φετινό Χριστουγεννιάτικο πανηγύρι του Stars and Icicles.

 

5 σχόλια:

  1. πολύ ωραια και η ιδέα και η εκτέλεση!! Τυχερη η κουμπάρα!! καλη εβδομαδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με το καλό και τα επόμενα στολίσματα Σοφία!! Πολύ έξυπνη η ιδέα του δώρου με τα ποτήρια στολισμένα!! Είμαι και εγώ σαν εσένα όσο αναφορά τα Χριστούγεννα!! Τρέλα!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λέω κι εγω κάπου την ξέρω την σύνθεση, κάπου την ξέρω.......και μετά..ααααα τα ποτήρια μου, τα οποία παρεμπιπτόντως έχουν αντέξει ένα χρόνο μετα και τα 6 ΡΕΚΟΡ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοφακι μου ,η Β κληρωση του πανηγυριού τελειωσε και περιμενω την διευθυνση σου για το καθιερωμενο αναμνηστικο δωρο στο katitimou@gmail.com σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...