01 Δεκεμβρίου 2013

Ημερόλογιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων 2013

Η αλήθεια είναι ότι όσο κι αν το ήθελα, αντιστεκόμουν στον πειρασμό να ετοιμάσω ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα παιδιά, κυρίως γιατί φοβόμουν ότι θα ήθελαν να ανοίξουν μεμιάς όλα τα πακετάκια που θα συνόδευαν κάθε μέρα μέτρησης και θα χαλούσε το όλο concept. Συγκέντρωνα όμως ιδέες με σκοπό να τις υλοποιήσω με την πρώτη ευκαιρία - κι αυτή παρουσιάστηκε φέτος! Κυρίες και κύριοι, με χαρά σας παρουσιάζω το πρώτο μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης (ή advent calender αν προτιμάτε):
Η ιδέα ήταν εμπνευσμένη από πολλά ημερολόγια που βρήκα στο διαδίκτυο. Νομιζω όμως ότι περισσότερο από όλες με ενέπνευσε η Λίτσα με το δικό της ημερόλογιο που έφτιαξε πέρσυ τα Χριστούγεννα. Η ιδέα και η υλοποίηση είναι πολύ απλή: χρησιμοποίησα πράσινη σατέν κορδέλα (των 5mm) και σχημάτισα ένα έλατο στον τοίχο κολώντας την κορδέλα με washi tape. Όμως, τι κορφή να βάλω; Στην αρχή σκέφτηκα να φτιάξω ένα αστέρι από χαρτόνι και να το πασπαλίσω με χρυσόσκονη...μμμ ναι αλλά πως κολάμε την χρυσόσκονη που ξεμείναμε από κόλα (ξέχασα να γράψω ότι ξεκίνησα να το φτιάχνω στις 10 το βράδυ!). Άρα έπρεπε να φτιάξω κάτι με τα υλικά που είχα ήδη εύκαιρα. Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω ένα αστέρι από κόκκινη τσόχα-πήρα ένα ... κουπ-πατ σε σχήμα αστεριού (μη γελάτε, όλα τα πράγματα έχουν πολλαπλές χρήσεις) κι έκοψα το αστέρι μου. Κι επειδή μου φαινόταν πολύ σκέτο και άδειο, έραψα και δύο κουμπάκια κι έτοιμο!
Σειρά είχαν τα πακετάκια...Επειδή οι 24 μέρες είναι πολλές για να τρώνε τα παιδιά κάθε μερά σοκολάτες και γλυκά, σκέφτηκα να  κάνω ότι έκαναν και τα κορίτσια από το Ανθομέλι στο δικό τους ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για φέτος. Έγραψα σε τετράγωνα χαρτάκια διάφορα πράγματα που θα κάνουμε με τα παιδιά ή ξέρω ότι θα τους δώσουν χαρά, για παράδειγμα "σήμερα θα πάμε στο χωριό του Άη Βασίλη" (λέμε να πάμε σε αυτό που έχει στηθεί στον Λαγκαδά) ή "σήμερα θα χαρίσουμε χριστούγεννιατικα μπισκότα στην κυρία μας και τους συμμαθητές μας" (αυτό το κάνουμε κάθε χρόνο την τελευταία μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα). Φυσικά έβαλα και καραμέλες και γλυφιτζούρια και σοκολάτες - για να έχουν και μια κυριολεκτικά γλυκειά αναμονή! Τα τύλιξα όλα με το απίθανο χαρτί του ΙΚΕΑ και τα κόλησα πάλι με washi tape στον τοίχο. Όσο για τα νούμερα, βρήκα μανταλάκια με αριθμούς στα TIGER και τα "έπιασα" σε κάθε πακετάκι (εύχομαι να μην μου έχει φύγει καμιά ημερομηνία λάθος και να γράφω ας πούμε ότι σήμερα θα πούμε κάλαντα και να είναι ακόμη σχολική μέρα - ουπς!). Τώρα το μόνο που μένει είναι ... η ελπίδα να μην θελήσουν τα παιδιά να ανοίξουν όλα τα πακετάκια μαζί!
Μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα-24 μέρες και σήμερα! Τέλειααα!!!


kathycallieκα
kathycallie
kathycallie
kathycallie
kathycallie

7 σχόλια:

  1. Πανέμορφο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καλό Χριστουγεννιάτικο Μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο !!!
    Και του χρόνου!!! Καλό μήνα και καλά Χριστούγεννα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειο και εγώ άρχισα πριν λίγο να το ετοιμάζω, αλλά μάλλον θα χάσουμε κάνα δυο μερούλες διότι δεν έχω όλα τα υλικά. Δεν πειράζει, άντε και καλά Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλο μηνα !!!!!!! περασε μια βολτα να δεις http://starsandicicles.blogspot.gr/2013/12/blog-post_6425.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα το είδα! Τι όμορφο που έγινε! Και το αστέρι στην κορυφή τι ωραία ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο χαίρομαι που σε επηρεάαμε θετικά! Εκπληκτικό έγινε το ημερολόγιο! Φέτος όλες του δώσαμε και κατάλαβε. Δείχνω στα παιδιά τις φώτο και τους εξηγώ πως και άλλα παιδάκια έχουν τέτοιο ημερολόγιο. Δεν θυμούνται το περυσινό με τα σοκολατάκια! Τι κρίμα! Ελπίζω πως μεγαλώνοντας θα θυμούνται περισσότερα και θα δημιουργήσουμε αναμνήσεις! Αυτό θέλω πραγματικά!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...