28 Σεπτεμβρίου 2013

Cupcake first birthday party!

Στις 25 Σεπτεμβρίου η μικρή μας έγινε ενός. Αν και η βάφτισή της δεν ήταν παρά μερικές μέρες πριν κι εγώ είχα κουραστεί αρκετά με το όλο τρέξιμο, ήθελα να οργανώσω ένα εξίσου όμορφο πρώτο πάρτυ γενεθλίων για τη μικρή μου (κι ας μην καταλαβαίνει πολλά ακόμη) υλοποιώντας μερικές από τις ιδέες που είχα βρει όλη την προηγούμενη χρονιά στο διαδίκτυο. Το θέμα του πάρτυ ήταν τα cupcakes (αφού είναι το μικρό μου κεκάκι άλλωστε!) και συνδυάστηκε με barbeque αντί του συνηθισμένου μπουφέ. Έτσι, τα εδέσματά μας περιορίστηκαν σε διάφορα ψητά κρεατικά, σαλατούλα, πατάτες στο γκρίλ, "αλοιφές", κρασάκι και μπυρίτσα παγωμένη, κάτι που τελικά αποδείχτηκε πολύ καλή ιδέα αφού τα ψητά είναι πάντα καλοδεχούμενα!
Για το candy bar προσπάθησα να φτιάξω κάτι όμορφο: cupcakes (δυστυχώς αυτά που έψησα εγώ απέτυχαν κι έτσι τα παρήγγειλλα μόλις μερικές ώρες πριν από το πάρτυ), μπισκότα με ζαχαρόπαστα (κι αυτά έτοιμα-είπαμε, προσπαθώ, αλλά μαμά είμαι και μάλιστα τριών!), κουφετάκια crispie, νεράκια και χυμούς για τα παιδάκια, ροζ λεμονάδα (μόνο που μου έπεσε λίγο παραπάνω χρώμα και μου βγήκε... πορτοκαλί) και cake pops (αυτά τα έκανα μόνη μου και έγιναν καταπληκτικά, γευστικά και εμφανισιακά). Κατά τα λοιπά, ετοίμασα διάφορες ομορφιές για να στολίσω το τραπέζι μας: ένα βάζο με άδειες θήκες cupcakes, ποτήρια με χάρτινα καλαμάκια, μια κορνίζα με το γνωστό "keep calm...", tags με το θέμα μας, έκανα ένα banner με pom-pons για να στολίσω την τούρτα μας κι ένα banner "Happy Birthday Myrto!". Εδώ να μην ξεχάσω να αναφέρω πως όλες οι εκτυπώσεις του πάρτυ έγιναν χάρη στην Δώρα από το Pretty Party Ideas και τη σειρά για cupcake party που μοιράστηκε μαζί μας και την χρησιμοποίησα ολόκληρη!
 


Η τούρτα μας (δημιουργία του Petit Four) ήταν ένα τρισδιάστατο giant cupcake σοκολάτας!

Η πιο όμορφη κατασκευή μου όμως ήταν ένα banner που έφτιαξα με φωτογραφίες από κάθε μήνα της ζωής της μικρής μου... Έχω τη συνήθεια να τραβώ, κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους και ακρίβως την ημερομηνία που αντιστοιχεί σε αυτή της γέννησής τους, μία φωτογραφία τα παιδάκια μου. Στην περίπτωση της Μυρτώς, καθόλη τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, κάθε 25 του μήνα τραβούσα μία φωτό-με αυτές τις φωτογραφίες λοιπόν έκανα το αναμνηστικό που βλέπετε κι έγραψα επάνω σε ποιόν μήνα αντιστοιχεί. Το κρέμασα μάλιστα και πάνω από το candy bar για να μπορεί να το δει ο καθένας-και πιστέψτε με, ήταν κάτι που το είδαν όλοι και άρεσε σε όλους!
 Για τα πιτσιρίκια ετοίμασα κι από ένα σακουλάκι με μικροδωράκια-είναι κάτι που δεν κάνω πάντα όμως επειδή ξέρω (από τα δικά μου παιδιά) ότι τα παιδάκια συνήθως περίμενουν να πάρουν "δωράκι" φεύγοντας από ένα πάρτυ, είπα να μην τα απογοητεύσω!
 Χρόνια πολλά κοριτσάκι μου (ευχούλα που θα ακούς στη ζωή σου για δύο συνεχόμενες ημέρες-στις 24/9 για τη γιορτή σου και στις 25/9 για τα γενέθλιά σου) - να είναι πάντα η ζωή σου γλυκιά σαν ένα ζουμερό cupcake!
 

3 σχόλια:

  1. Να την χαίρεσαι και διαδικτυακά, όντως όλα ήταν όμορφα (και γευστικότατα), πρωτότυπα κι ευτυχώς μια υπέροχη βραδιά από άποψη καιρού.
    Θα πω όμως και κάτι άλλο που ίσως οι περισσότεροι αναγνώστες σου να μην το ξέρουν, είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος, μια φανταστική κολλητή φίλη και τέλος μια καταπληκτική σούπερ μαμά που έχει σπάσει το φράγμα του χρόνου και κάνει απίστευτα πράγματα για τα τρία της παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά και καλά!!!! Να το χαίρεσαι το παιδάκι σου! Είμαι βέβαιη ότι όλοι πέρασαν θαυμάσια. Κι απ' όσα καταλαβαίνω από τις φωτό όλα τα οργάνωσες με ιδιαίτερη επιμέλεια!!! Η δε ιδέα με τις φωτογραφίες κάθε μήνα τη βρίσκω τέλεια!!!! Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ένα σχόλιό σου θα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...